Kraay jr. vol lof: 'Nouri een jonge Iniesta'

door Bart Veenstra 11

Kraay jr. vol lof: 'Nouri een jonge Iniesta'

door Bart Veenstra 11

Laatst geüpdatet

Voetbalanalist Hans Kraay jr. is erg te spreken over Ajax-talent Abdelhak Nouri. De verslaggever vergelijkt de middenvelder zelfs met een grootheid als Andres Iniesta, sterspeler van FC Barcelona.

Vrijdagavond won Jong Ajax met 1-4 van VVV-Venlo en Kraay jr. zag Nouri uitblinken. 'Bij de 0-2 gaf hij de voorzet. Dat deed hij met zoveel gevoel, dat is geen toeval meer. Ik zie in hem een hele jonge Iniesta. Hij is wel heel klein, maar als je nou heel erg goed bent en je ziet alles net wat eerder dan de rest en je kunt het ook nog uitvoeren door de bal daar te leggen waar jij hem wil...', is Kraay jr. onder de indruk.

Vervolgens vertelt hij in de nabeschouwing bij FOX Sports dat het mooi zou zijn als Nouri wordt uitgeleend aan een club als AZ of SC Heerenveen. 'Maar ik denk niet dat Ajax dat doet. Die zijn daar te gierig voor, in de positieve zin van het woord. Ze hebben wel in de gaten dat hij in de nek van Schöne kan gaan hijgen. Of ik hem dan als 'zes' zie? Ja, ik denk het wel. Schöne kan het ook, dat is geen man van de tackles. Een voetballende zes.'

Verder is Kraay jr. te spreken over scheidsrechter Mulder en verdedigt hij aankoop David Neres, die veel kritiek krijgt. 'We zijn weleens kritisch geweest op scheidsrechter Mulder, maar hij heeft alles goed gedaan. De eerste gele kaart voor Zeefuik, de tweede gele kaart voor Zeefuik, de rode kaart voor Post', vervolgt Kraay. 'Heel veel mensen zeggen over Neres: kan hij het wel? Hij is nog niet veel buitenom gegaan, maar iedere wedstrijd weet hij te scoren.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.