Janssen hoopt op Oranje-basisplaats voor Gravenberch

door Thijs Zwagerman 14

Bron Veronica Inside

Janssen hoopt op Oranje-basisplaats voor Gravenberch

door Thijs Zwagerman 14

Bron Veronica Inside

Laatst geüpdatet

Theo Janssen is zeer te spreken over de ontwikkeling die Ryan Gravenberch doormaakt en zou het zelfs terecht vinden als de Ajax-middenvelder een basisplaats krijgt op het EK. Janssen prefereert Gravenberch boven Marten de Roon.

In gesprek met Veronica Inside laat Janssen zich lovend uit over Gravenberch. ‘Dat vind ik een jongen die heel snel gekomen is en op het hoogste niveau heeft laten zien dat hij het aankan. Verdedigend heeft hij kwaliteiten en aan de bal heeft hij kwaliteiten. Hij kan een steekpass geven, een goaltje maken en hij heeft ook loopvermogen. Hij heeft de ideale mix voor een middenvelder’, aldus oud-Ajacied Janssen.

De analist zou Gravenberch in Oranje verkiezen boven De Roon, wie door Janssen ‘een prima speler’ wordt genoemd. ‘Alleen in het Nederlands elftal wil je daar toch iemand hebben met iets meer kwaliteit, zeker aan de bal. Gravenberch is daarin een betere speler. Ik hoop dat hij gaat spelen, ik vind het zó'n goede voetballer. Ik vergelijk hem een beetje met Paul Pogba, toen die bij Juventus echt heel goed speelde: vaardig aan de bal, sterk in de duels en een verbindingsspeler. Ik verwacht heel veel van hem’, besluit Janssen.

Denk jij dat Memphis namens Oranje een penalty scoort tegen Oekraïne? Zet in en krijg 4,70 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.