'Hou op met voetballers te vereren als helden'

door JipVR 58

'Hou op met voetballers te vereren als helden'

door JipVR 58

Laatst geüpdatet

Sjoerd Mossou van het Algemeen Dagblad heeft middels een column gereageerd op de aanstaande transfer van Siem de Jong naar PSV. De journalist praat de transfer van de voormalig Ajacied niet goed, maar hoopt dat men stopt met het vereren van voetballers.

'Wijzelf maken die voetballers veel te groot en veel te belangrijk. Als je als voetbalsupporter toch wéét dat je liefde eenzijdig en fragiel is, waarom zou je je er dan aan overgeven? Waarom laat je je meeslepen door een passant die het embleem aflebbert?', schrijft Mossou, die daarbij niet snapt waarom mensen nog een shirtje kopen met de naam 'Bazoer' of 'Guardado' op de rug.

'En had Siem de Jong dat F-Side-jasje zelf op internet besteld, of kreeg hij het misschien subtiel doch dwingend in zijn armen gedrukt?', vervolgt de columnist. 'Hou vooral niet te veel van voetballers, wil ik maar zeggen. Hou van je club, van het shirt desnoods, van het embleem, van het stadion, van de vrienden om je heen. Verwar voetballers niet met helden.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.