'Fans noemen Onana een ondankbare hond, maar dit vind ik allemaal veel te ver gaan'

door Terrence Riepma 102

Bron Pak Schaal Podcast

'Fans noemen Onana een ondankbare hond, maar dit vind ik allemaal veel te ver gaan'

door Terrence Riepma 102

Bron Pak Schaal Podcast

Laatst geüpdatet

André Onana moet voor Ajax spelen wanneer hij terugkeert van zijn dopingschorsing. Tenminste, dat denkt Willem Vissers. De columnist van de Volkskrant vertelt in de Pak Schaal Podcast dat de doelman nog van belang kan zijn in de tweede fase van de Champions League. Daarom zou Vissers Onana 'gewoon' opstellen bij de Amsterdammers.

'Fans noemen hem een ondankbare hond, maar dit vind ik allemaal veel te ver gaan', opent Vissers. 'Het ligt veel genuanceerder. Het is een lastige situatie, maar als ík er wat over mag zeggen, zou ik hem gewoon opstellen. Maar ik kan me voorstellen dat de club daar anders over denkt.'

Vissers denkt dat de fase van de Champions League na de groepsfase het moment moet zijn waarop Onana zich kan laten gelden voor Ajax: 'De wedstrijden tegen Dortmund zijn allebei voor 4 november (wanneer Onana terugkeer, red.). In de Eredivisie heb je 34 wedstrijden en ik geloof wel dat Ajax beter is dan de rest, of je nou Pasveer of Onana daar opstelt. Dat maakt volgens mij voor de competitie niet extreem veel uit.'

'Maar het maakt misschien wel wat uit voor de Champions League, voor de tweede fase. Dan zou hij nog tegen Sporting Portugal en Besiktas mee kunnen doen, maar ook tijdens die wedstrijden zou je het met Pasveer goed ervan af kunnen brengen. Dat heb je vorige week, twee weken én drie weken geleden ook gedaan', aldus Vissers.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.