Jans één keer benaderd door topclub: 'Nu hoeft niemand te bellen'

door Bart Veenstra 53

Bron Voetbal International

Jans één keer benaderd door topclub: 'Nu hoeft niemand te bellen'

door Bart Veenstra 53

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ron Jans is in het verleden één keer benaderd door een Nederlandse topclub. Het gaat om of Ajax of Feyenoord. De huidig oefenmeester van FC Utrecht laat tegenover Voetbal International weten dat Ajax of Feyenoord - die beide op zoek zijn naar een nieuwe hoofdtrainer - nu niet hoeven te bellen.

Net als Ajax kende ook FC Utrecht een dramatische start van het seizoen. Sinds het aantreden van Ron Jans heeft de club uit de Domstad de weg omhoog gevonden en op dit moment is de club met Ajax verwikkeld in een strijd om de vijfde plaats. Het gat tussen beide clubs is op dit moment - met nog drie duels te spelen - drie punten in het voordeel van Ajax.

'Het is Ajax of Feyenoord, één van de twee'

Jans was in Nederland eerder coach van FC Groningen, PEC Zwolle en FC Twente en dus zou een topclub in eigen land een volgende stap kunnen zijn. Toch ziet de 65-jarige Jans dat niet zitten. 'Eén keer ben ik gepolst, maar meer ook niet', zegt hij. 'Toen zat ik bij FC Groningen, het zal ergens in 2008 of 2009 zijn geweest.’

De trainer van FC Utrecht wil niet laten weten om welke club het gaat. 'Het is Ajax of Feyenoord, één van de twee. Doet er niet toe. Ik ben één keer gepolst en daarna heb ik er nooit meer iets van gehoord', zegt Jans, die desondanks terugkijkt op een geweldige trainersloopbaan. 'Maar ik kijk met heel veel plezier terug op mijn carrière. Niet met het idee: er ontbreekt iets.’

Ajax en Feyenoord zoeken nieuwe trainer

Ajax en Feyenoord zoeken op dit moment een trainer. Zo is bij Ajax John van 't Schip de interim-trainer tot het einde van dit seizoen en krijgt hij in het komende seizoen een andere rol. Bij Feyenoord vertrekt Arne Slot na dit seizoen. Hij gaat aan de slag bij Liverpool.

Zodoende wordt Jans regelmatig gelinkt aan het trainerschap bij Ajax of Feyenoord. 'Een blijk van waardering', zegt Jans, die geen overstap zal maken. 'Maar ik zit nu bij Utrecht, en daar ga ik ook niet weg. Er hoeft dus ook niemand te bellen. Ik heb nog anderhalf jaar een contract en dat dien ik minimaal uit. Ik heb het hier prima naar mijn zin.'

Ajax wordt de laatste tijd ook veel gelinkt aan een buitenlandse trainer. Zo worden op dit moment vooral Graham Potter (clubloos) en Francesco Farioli (OGC Nice) genoemd. In de komende periode zal blijken met welke trainer Ajax in zee gaat richting het nieuwe seizoen.

Ajax Showtime stelt community-regels op: bekijk het hier!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.