Finidi George benoemd tot bondscoach Nigeriaans elftal

door Jip Jesse 23

Bron NU.nl

Finidi George benoemd tot bondscoach Nigeriaans elftal

door Jip Jesse 23

Bron NU.nl

Laatst geüpdatet

Voormalig Ajacied Finidi George is maandag aangesteld als bondscoach van het Nigeriaans elftal, zo valt te lezen op NU.nl. De voormalig buitenspeler was al assistent van het nationale elftal, en krijgt nu door tegenvallende resultaten de kans zich als bondscoach te bewijzen.

De 53-jarige George was sinds 2022 assistent van Peseiro en leidde de 'Super Eagles' na de Africa Cup al tijdens twee oefenduels. Daarin won Nigeria met 2-1 van Ghana en verloor het met 2-0 van Mali. Na deze duels besloot de Nigeriaanse voetbalbond de oud-Ajacied vast aan te stellen.

De eerste opdracht van George is kwalificatie voor het WK van 2026. De druk staat erop voor de Champions League-winnaar, want Nigeria is slecht begonnen aan de kwalificatiereeks. De Afrika Cup-finalist speelde met 1-1 gelijk tegen Lesotho en Zimbabwe. Daardoor is de druk in aanloop naar de duels in juni hoog, als Nigeria het opneemt tegen Zuid-Afrika en Benin. Als speler beleefde George grote successen met de nationale ploeg van Nigeria. Met George in de gelederen won het Nigeriaanse team in 1994 de Afrika Cup en werd het tweemaal groepswinnaar op een WK, in 1994 en 1998.

George kende uiterst succesvolle periode in Amsterdam

Ook als speler van Ajax vierde George grote successen. De buitenspeler werd in 1993 naar Amsterdam gehaald, en won gedurende zijn periode in hoofdstad drie landstitels en sleepte daarnaast in 1995 een Champions League in de wacht.

Na zijn periode bij Ajax kwam George onder meer uit voor Real Betis en RCD Mallorca. In 2004 hing de vleugelspeler zijn schoenen aan de wilgen. Zijn eerste stappen in de trainerswereld maakte de Nigeriaan bij PEC Zwolle, waar hij vanaf 2013 stage liep. In 2021 werd George aangesteld als trainer van de Nigeriaanse club Enyimba FC. Nu is het aan de oud-Ajacied om zijn land naar het wereldkampioenschap te loodsen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.