George wordt assistent-bondscoach Nigeria: ‘Had ik echt niet verwacht’

door Thijs Zwagerman 16

George wordt assistent-bondscoach Nigeria: ‘Had ik echt niet verwacht’

door Thijs Zwagerman 16

Laatst geüpdatet

Finidi George heeft een eervolle functie in zijn vaderland te pakken. De oud-Ajacied gaat bij de nationale ploeg van Nigeria aan de slag als assistent-trainer van bondscoach José Peseiro, zo vertelt hij in gesprek met Premium Times.

George geeft aan enigszins verrast te zijn door zijn aanstelling. ‘Dit had ik echt niet verwacht, maar ik zal er staan voor mijn land. Dit is een mooie nieuwe uitdaging. We zullen gaan kijken op welke vlakken we beter kunnen samenwerken.’

Volgens George ligt het niet voor de hand dat het Nigeriaanse elftal opeens op een compleet andere manier gaat voetballen. ‘Dit is geen team voor tiki-taka voetbal. Het Afrikaanse voetbal is meer fysiek. Je moet kijken welk spel het beste bij het elftal past en waarmee je resultaten gaat halen.’

Succesvolle Ajax-tijd

Tussen 1993 en 1996 voetbalde George drie jaar op zeer succesvolle wijze bij Ajax. Met de club won hij in 1995 de Champions League, de Super Cup en de wereldbeker. George kwam 86 wedstrijden voor Ajax tot achttien doelpunten.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.