Finidi George (50) begint in Nigeria aan zijn eerste klus als hoofdtrainer

door Bart Veenstra 10

Bron Voetbal International

Finidi George (50) begint in Nigeria aan zijn eerste klus als hoofdtrainer

door Bart Veenstra 10

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Voormalig Ajacied Finidi George is de nieuwe trainer van Enyimba Football Club. Dat meldt de club uit Nigeria via de officiële kanalen. De voormalig buitenspeler is zodoende op zijn vijftigste een nieuwe weg ingeslagen.

De aanstelling van Finidi is opvallend te noemen. De Nigeriaan, die in 2004 zijn spelerscarrière beëindigde, was namelijk nog niet eerder hoofdtrainer bij een voetbalclub. Eerder volgde Finidi wel een trainerscursus in Nederland en liep hij bovendien stage bij PEC Zwolle. Hij werkte verder ook als jeugdtrainer bij Real Mallorca.

Bij Enyimba krijgt Finidi nu de eerste kans als hoofdtrainer. 'Dit is een geweldige kans voor mij en ik wil de club bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij hebben. Ik wil de voorzitter, de leden van het bestuur en de supporters bedanken dat ze zelfs ook maar op het idee kwamen om mij voor deze baan te vragen', zegt Finidi.

Verwacht jij dat Berghuis een assist geeft tegen Sporting Portugal? Zet in en ontvang 4,75 keer je inzet!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.