Van Gaal laat goede groep achter bij Oranje: 'Alleen hebben we geen Overmars, geen Finidi'

door NielsOpdam 84

Bron Algemeen Dagblad

Van Gaal laat goede groep achter bij Oranje: 'Alleen hebben we geen Overmars, geen Finidi'

door NielsOpdam 84

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Louis van Gaal vindt dat hij een goede groep achterlaat bij het Nederlands elftal, maar ziet tegelijkertijd ook dat er geen buitenspelers op topniveau zijn. Dat vertelt de oud-trainer van onder meer Ajax aan het Algemeen Dagblad.

Na de uitschakeling van Oranje op het WK zit de klus van Van Gaal erop. Op 1 januari begint Ronald Koeman aan zijn tweede termijn als bondscoach. 'Ik laat een goede groep achter. Met spelers op wie ik trots ben. Zowel in de persoonlijke omgang als in voetbalsfeer was deze groep heel hecht', begint Van Gaal zijn verhaal over Oranje.

Volgens de oefenmeester zit er 'veel voetbalvermogen' in het Nederlands elftal. 'Daarom hebben we 20 wedstrijden niet verloren sinds we vorig jaar zomer met elkaar zijn gestart. Dat is niet voor niets', vervolgt Van Gaal, die tegelijkertijd ook iets mist bij Oranje. 'Alleen hebben we geen rechter- en linkerspits zoals ik die had bij Ajax. Geen Overmars, geen Finidi George.'

Van Gaal mist buitenspelers die een man passeren

Van Gaal vertelt dat er alleen in plan B of C met buitenspelers gevoetbald kan worden. 'Maar twee lange spitsen opstellen en ballen zo snel mogelijk in de 16-meter pompen, dat ga je niet altijd doen. Je wil niet de hele tijd opportunistisch spelen.' Volgens de vertrekkende bondscoach heeft Oranje buitenspelers nodig die een man passeren. 'Die heeft ons voetbal momenteel niet, niet voor het allerhoogste niveau van een WK en de strijd met toplanden. Daarom ben ik anders gaan spelen. En zijn we nog een eind gekomen. Net geen halve finale. Op pingels eruit.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.