Di Marzio: ‘Ajax ziet in Chivu 'trainer van de toekomst'’

door Jip Jesse 123

Di Marzio: ‘Ajax ziet in Chivu 'trainer van de toekomst'’

door Jip Jesse 123

Laatst geüpdatet

Ajax ziet in Cristian Chivu ‘de trainer van de toekomst’, zo meldt de Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio dinsdagmiddag. Eerder kwam het Algemeen Dagblad al met het nieuws dat Ajax de Roemeen op het oog had als mogelijke assistent van Graham Potter. Volgens Di Marzio is deze rol een opmaat naar meer.

Eerder meldde het Algemeen Dagblad al dat het oog van Alex Kroes zou zijn gevallen op voormalig verdediger Chivu. De titulair technisch directeur zou Chivu graag als assistent in de staf van Graham Potter willen toevoegen.

Di Marzio bevestigt de Amsterdamse interesse, en voegt daaraan toe dat Ajax Chivu een grote toekomst in het trainerschap toedicht. Ajax zou daarom voornemens zijn hem een contract van vijf jaar aan te bieden waarbij de eerste seizoenen zouden dienen als ontwikkelingsperiode. Na deze jaren als assistent zouden de Amsterdammers van plan zijn Chivu te promoveren tot hoofdtrainer.

Er zou ook al een Amsterdamse delegatie naar Milaan zijn afgereisd om de O19 van de Italiaanse grootmacht - onder leiding van Chivu - aan het werk te zien. De Roemeen zou gevleid zijn door de interesse van zijn oude club, en serieus nadenken over de mogelijkheid om naar Ajax te gaan, aldus Di Marzio.

Chivu bij Ajax

Indien Chivu besluit terug te keren bij Ajax, keert hij terug naar de club waar hij in 1999 terechtkwam vanuit het Roemeense Universitatea Craiova. In totaal zou de mandekker tot 107 duels komen in Ajax 1, waarin hij goed was voor dertien doelpunten. 2002 was het jaar waarin Chivu en Ajax het meest succesvol waren. Zo werd er beslag gelegd op de Eredivisie, KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal. Ook bereikte de ploeg van Ronald Koeman de kwartfinales van de Champions League in 2003.

Na zijn carrière vervulde hij eerst de functie van technisch waarnemer bij de UEFA. Later ging hij aan de slag bij zijn oude club Internazionale. Bij de Italiaanse grootmacht had Chivu onder meer de O14, O17 en O18 onder zijn hoede. Op dit moment traint de Roemeen dus de O19.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.