VI: 'Ajax wil contract van Agougil graag verlengen'

door Jip Jesse 32

Bron Voetbal International

VI: 'Ajax wil contract van Agougil graag verlengen'

door Jip Jesse 32

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ajax wil graag het contract van Oualid Agougil verlengen, zo laat Voetbal International-journalist Tim van Duijn weten op X. Van Duijn meldt dat de gesprekken tussen de club en de achttienjarige middenvelder momenteel lopen, maar er nog geen akkoord is bereikt.

Het contract van de middenvelder, onlangs goed voor twee fraaie treffers tegen FC Emmen, loopt af. Zodoende kunnen geïnteresseerde clubs Agougil na dit seizoen transfervrij overnemen. Fabrizio Romano noemde eerder met Frosinone, Udinese en Royal Antwerp als clubs die de ontwikkelingen omtrent Agougil daarom nauwlettend in de gaten houden.

Agougil maakte in 2019 de overstap van de jeugdopleiding van NAC Breda naar Ajax. In april 2023 maakte hij zijn debuut in het betaald voetbal voor Jong Ajax in het duel met VVV-Venlo. Sindsdien is de speler een vaste kracht bij de ploeg van Dave Vos. Agougil kwam slechts vijf wedstrijden niet in actie in de Keuken Kampioen Divisie.

In totaal heeft hij dit seizoen 28 wedstrijden gespeeld voor de ploeg van Vos. In die 28 wedstrijden was de middenvelder tweemaal trefzeker. Om die reden wil Ajax nu ook zijn contract verlengen. Wegens interne chaos kwamen de contractonderhandelingen er eerder niet van, maar Van Duijn meldt dus dat de Amsterdammers graag langer met de middenvelder doorgaan.

Agougil kende moeilijke fase in Amsterdam

Direct na zijn komst vanuit de jeugdopleding van NAC wist Agougil een basisplaats te veroveren, toch kende hij ook een moeilijke periode in Amsterdam, waarin hij niet altijd zeker was van een basisplaats. Agougil bleef destijds echter vastberaden. 'Ik moet zorgen dat ik hard blijf werken en meer van mezelf ga vragen, zodat ik weer op mijn oude niveau kom. Dan ben ik ervan overtuigd dat ik mijn debuut kan maken. Mijn balbehandeling en traptechniek is in orde, maar aan het verdedigende aspect ontbreekt het soms nog. Daarin moet ik meer van mezelf eisen', aldus de middenvelder.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.