Romano: 'Ajax heeft Agougil nieuw contract aangeboden'

door Jari Perridon 44

Bron Fabrizio Romano

Romano: 'Ajax heeft Agougil nieuw contract aangeboden'

door Jari Perridon 44

Bron Fabrizio Romano

Laatst geüpdatet

Ajax heeft Oualid Agougil een nieuw contractvoorstel gedaan. Dit laat Fabrizo Romano weten op X. Het contract van de 18-jarige middenvelder loopt aan het einde van dit seizoen af en Ajax wil graag verlengen. Door de interne problemen die er op dit moment spelen bij de Amsterdammers is er nog niks vergevorderd.

Agougil maakte in 2019 de overstap van de jeugdopleiding van NAC Breda naar Ajax. In april 2023 maakte hij zijn debuut in het betaald voetbal voor Jong Ajax in het duel met VVV-Venlo. Sindsdien is Agougil een vaste kracht bij de ploeg van Dave Vos. Om die reden wil Ajax nu ook zijn contract verlengen.

Met zijn indrukwekkende prestaties heeft Agougil de aandacht van de clubleiding van Ajax getrokken, die nu streven naar het verlengen van zijn contract. Echter, de bestuurlijke chaos binnen de club heeft ervoor gezorgd dat de contractonderhandelingen op de lange baan zijn geschoven.

Clubs houden situatie Agougil in de gaten

Ondanks de grote bestuurlijke chaos in Amsterdam, moet Ajax op tijd handelen. Meerdere clubs houden de situatie van Agougil nauwlettend in de gaten en hopen hem over te kunnen nemen van Ajax. Onder meer Frosinone, Udinese en Royal Antwerp houden de situatie van de jonge middenvelder goed in de gaten. Het contract van de linkspoot loopt aan het einde van het seizoen af. Geïnteresseerde clubs zouden hem in de zomer transfervrij kunnen oppikken, mits Ajax niet tot een akkoord komt.

Bij Jong Ajax is de linksbenige middenvelder niet meer weg te denken uit het elftal. Agougil kwam slechts vijf wedstrijden niet in actie in de Keuken Kampioen Divisie. In totaal heeft hij dit seizoen 28 wedstrijden gespeeld voor de ploeg van Vos. In die 28 wedstrijden was de middenvelder tweemaal trefzeker. Beide goals scoorde hij in het uitduel met FC Emmen. Zowel voor hem als voor Ajax is het te hopen dat er snel meer duidelijk wordt over de contractonderhandelingen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.