'Elke bal die Álvarez over meer dan tien meter geeft, komt niet aan'

door Jesse ter Haar 31

Bron Veronica Inside

'Elke bal die Álvarez over meer dan tien meter geeft, komt niet aan'

door Jesse ter Haar 31

Bron Veronica Inside

Laatst geüpdatet

René van der Gijp is van mening dat Edson Álvarez niet te veel risico in zijn spel moet leggen. De analist van Veronica Inside zag de Mexicaan de voorbije weken meermaals aan het werk en gelooft dat hij meer naar zijn kwaliteiten moet spelen.

'Elke bal die Álvarez over meer dan tien meter geeft, komt niet aan. Dan zeg je als trainer toch dat hij het niet meer moet doen?', vraagt Van der Gijp zich af. 'Hij heeft vertrouwen, want hij speelt niet zo slecht en heeft zijn rolletje bij Ajax. Maar op een gegeven moment ziet hij Tadić vrijstaan over veertig meter en dat redt hij niet. Dan komt de bal bij de back terecht.'

Verder komt ook Johan Boskamp aan het woord. Hij zag Ajax controleren tegen Lille OSC en vond oud-Ajacied Sven Botman zijn niveau niet halen. 'In Nederland speelde Botman met vijftig meter in zijn rug en dan had hij het moeilijker. Met Fonte staat hij zo dat er weinig ruimte in hun rug is. Dan blijven ze overeind. Het is wel een verschil of je met twintig of vijftig meter in je rug speelt.'

Denk jij dat Ajax met 2-0 wint van Lille OSC en dus doorgaat in de Europa League? Zet in en krijg 7,55 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.