'Dit Ajax kan nog beter worden dan twee jaar geleden'

door Bart Veenstra 28

Bron Het Parool

'Dit Ajax kan nog beter worden dan twee jaar geleden'

door Bart Veenstra 28

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Henk Spaan heeft in zijn column in Het Parool lof geuit aan het adres van Erik ten Hag. De columnist ziet in dat de oefenmeester er wederom in is geslaagd om van Ajax een in potentie Europese titelkandidaat te maken.

'Het staat vast dat Ten Hag, met zijn karakterologische haken en ogen, een toptrainer is', begint Spaan zijn column in Het Parool. 'Voor de tweede keer is hij erin geslaagd om een in potentie geduchte Europees titelkandidaat op te bouwen. Deze keer kwam hij overduidelijk op eerder ingenomen standpunten terug. Hij heeft ingezien dat evenwicht een doorslaggevende sleutel tot succes is.'

Spaan merkt op dat Ten Hag beweert dat Daley Blind als centrale verdediger het beste is. Volgens Spaan is Ten Hag dat standpunt hem gegund, zolang hij Blind maar niet meer op die positie neerzet. 'Martinez en Álvarez serveerde hij af totdat hij het licht zag: Martinez en Álvarez zijn wezenlijke bouwstenen in dit project. De eerste helft tegen Sparta bood uitzicht op een wervelend elftal met Kudus als de grote ster waaromheen alles beweegt. Ik zat te genieten van een team dat misschien nog wel beter kan worden dan het geweldige Ajax van twee jaar geleden.'

Denk jij dat Ajax met 2-0 wint van Lille OSC en dus doorgaat in de Europa League? Zet in en krijg 7,55 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.