De Wolf: 'Coach moet hem beschermen'

door SJvanveen 9

De Wolf: 'Coach moet hem beschermen'

door SJvanveen 9

Laatst geüpdatet

Ook John de Wolf vindt Danny Blind verantwoordelijk voor het niet goed gelopen debuut van Matthijs de Ligt in het grote Oranje. De jonge Ajacied ging in de fout bij de 1-0 van de Bulgaren, maar Karsdorp kon ook helpen, zo zag De Wolf. Hij spreekt erover tegenover Voetbal International.

De analist annex trainer van GVVV Genemuiden vond Karsdorp te 'hoog' staan. 'Hij had ook wel geholpen kunnen worden, denk ik. Als Karsdorp naast of achter hem staat, dan had hij hem kunnen corrigeren', begint de voormalig stopper, die De Ligt, net als Erik Pieters, het liefst tegen Italië zag debuteren.

'Het is veel duidelijker als De Ligt de hele voorbereiding had meegedaan en dan aanstaande dinsdag tegen Italië had gedebuteerd. Ik denk dat hij nu niet geslapen heeft', aldus De Wolf, die wel een grote toekomst voorspelt voor het supertalent. 'Maar het is wel een jongen die er gaat komen. Zowel binnen als buiten het veld is het een talent. Ik heb hem een interview horen geven, daar praat hij gewoon als een volwassen jongen, een jongen met een gezonde kop hersens. De coach moet hem echter beschermen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.