De Mos kritisch op Ajax na afgelopen Klassieker: 'Ajax werd na rust weggespeeld'

door Cristian de Jong 24

Bron ESPN

De Mos kritisch op Ajax na afgelopen Klassieker: 'Ajax werd na rust weggespeeld'

door Cristian de Jong 24

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Aad de Mos is niet te spreken over de tweede helft van Ajax tegen Feyenoord. Afgelopen weekend verloor Ajax dure punten in de strijd om het landskampioenschap tegen de directe concurrent uit Rotterdam. Marciano Vink is daarnaast niet te spreken over de passie binnen de selectie van Ajax.

Ajax ging in De Klassieker nog wel met een 2-1 voorsprong de rust in. 'Iedereen dacht: Ajax gaat doordrukken, maar dat hebben ze nagelaten', begint De Mos bij Goedemorgen Oranje van ESPN. De analist weet niet hoe Ajax zo ver terug kon zakken in de tweede helft. 'Ik weet niet wat er in de thee zat in de rust bij Ajax, maar die werden na de rust weggespeeld. Ik denk nu dat Feyenoord slapend en wandelend kampioen gaat worden', aldus De Mos.

Vink mist passie bij Ajax

Vink is ook niet te spreken over Ajax. De analist ziet een groot gebrek aan passie in het elftal. Iets wat bij Feyenoord niet het geval is, volgens Vink. 'Dat is waarom Feyenoord op dit moment zo ver boven de rest in Nederland staat. Zij hebben passie en vuur tot en met de 96ste minuut.'

Vink neemt Oussama Idrissi en Alireza Jahanbakhsh als voorbeeld. 'Wat die aan meters maken. Vergelijk dat met Ajax of het Nederlands elftal. Je kan in het voetbal van tegenwoordig niet meer zonder meters maken en de wil om voor elke bal te strijden.' Niet alleen Ajax komt dus aan bod. Ook het Nederlands elftal krijgt de nodige kritiek van Vink. 'Het is apatisch en naïef. Je mist het vuur dat je bij andere landen wel ziet.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.