Amrabat zag Taylor in de fout gaan tegen Frankrijk: 'De alarmbellen moeten dan gelijk afgaan'

door Cristian de Jong 115

Bron ESPN

Amrabat zag Taylor in de fout gaan tegen Frankrijk: 'De alarmbellen moeten dan gelijk afgaan'

door Cristian de Jong 115

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Nordin Amrabat is kritisch op het optreden van Kenneth Taylor tegen Frankrijk. De Ajacied mocht afgelopen vrijdag in de basis beginnen, maar maakte niet bepaald de beste indruk op Amrabat. De huidig speler van AEK Athene zag de middenvelder opzichtig in de fout gaan bij het eerste doelpunt van Frankrijk.

In de openingsfase van de wedstrijd verloor Taylor de bal in een duel met Antoine Griezmann, waarna het eerste doelpunt tot stand kwam. Amrabat is kritisch op intensiteit van Taylor. 'Als je die bal daar verliest dan moet je terug sprinten, maar hij jogt gewoon terug. Als hij terug sprint, kan hij de bal onderscheppen.', vertelt Amrabat bij Goedemorgen Oranje van ESPN.

'Dat is het niveauverschil', vervolgt Amrabat. 'Dit is de top van de wereld. Je moet snel schakelen.' Amrabat ziet een gebrek aan passie bij de jonge middenvelder, zo vertelt hij. 'De alarmbellen moeten gelijk afgaan, dan moet je gelijk terug. Dit is wat ik bedoel met passie. Als jij vol met passie en hoge intensiteit speelt, gaat de duelkracht omhoog', weet de voetballer.

'Taylor oogt nu als een jeugdspeler'

Amrabat is duidelijk niet te spreken op de manier waarop Taylor reageerde op het balverlies. 'Hij oogt nu als een jeugdspeler. Hij heeft een raar moment en dan pas reageert hij. Dat kan niet in de top, in de top moet je gelijk reageren', aldus Amrabat. De wedstrijd van Taylor tegen Frankrijk duurde slechts 33 minuten. De middenvelder moest voor rust het veld nog verlaten voor Wout Weghorst.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.