Brobbey getipt voor WK-selectie Oranje: 'In hem schuilt écht een fenomeen'

door Terrence Riepma 38

Bron AD Voetbalpodcast

Brobbey getipt voor WK-selectie Oranje: 'In hem schuilt écht een fenomeen'

door Terrence Riepma 38

Bron AD Voetbalpodcast

Laatst geüpdatet

Brian Brobbey wordt door Johan Inan getipt voor een plekje in de selectie van het Nederlands elftal voor het WK voetbal eind dit jaar. De Ajax-watcher van het Algemeen Dagblad vindt dat er een fenomeen schuilt in de Ajax-spits. Als hij fit blijft, lijkt een plek in de Oranje-selectie nog niet eens zo heel gek volgens Inan.

'In Brobbey, vergeleken met al die talenten van Ajax ook, schuilt écht een fenomeen', stelt de clubwatcher in de AD Voetbalpodcast. 'Hoeveel minuten hij ook krijgt, hij is altijd gevaarlijk, creëert altijd zijn kansen en is ook bijna altijd wel bij een doelpunt betrokken.' Om die reden vindt Inan dat Brobbey misschien wel geselecteerd moet worden door Louis van Gaal.

'Brobbey is echt een fenomeen en als hij fit blijft, dan moet ik het nog maar zien ook in aanloop naar het WK', is de Ajax-watcher stellig. Helemaal vooruit lopen op de zaken wil Inan daarentegen ook weer niet: 'Misschien loop ik iets te hard van stapel, maar ik wil het vast benoemd hebben voor het geval het gaat gebeuren.'

Brobbey's blessuregevoeligheid een 'euvel'

Inan ziet nog wel één probleem voor een mogelijk WK-ticket voor Brobbey: 'Het enige probleem is zijn blessuregevoeligheid. Bij Ajax, RB Leipzig en Jong Oranje heeft hij nog geen volledige wedstrijd gevoetbald. Dat is een beetje het euvel bij die jongen.' Brobbey is momenteel opnieuw geblesseerd (scheurtje aan de binnenband van zijn knie) en is de komende zes weken niet inzetbaar namens Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties