Borst zag interview Schreuder: 'Hij vergat dat Ajax een opleidingsclub is'

door Bart Veenstra 123

Bron Algemeen Dagblad

Borst zag interview Schreuder: 'Hij vergat dat Ajax een opleidingsclub is'

door Bart Veenstra 123

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Hugo Borst zag afgelopen zondag dat Alfred Schreuder tegen beter weten in bleef hopen dat Antony bij Ajax blijft. De Braziliaan vertrekt spoedig naar Manchester United en aan die transfer houdt Ajax een behoorlijke transfersom van zo'n honderd miljoen euro over.

'Lang verzetten ze zich bij Ajax tegen het idee dat ze Antony kwijt zouden raken voor een fooi', schrijft Borst in zijn column in het Algemeen Dagblad. 'Zeiden nee tegen 80 miljoen, nee tegen 90 miljoen maar toen er een bod van 100 miljoen binnenkwam werden de tweedehandsautoverkopers wijselijk overruled door de bobo’s boven hen. 100 miljoen voor niet eens de beste godenzoon is een godsgeschenk. Altijd doen!'

Toch gebeurde er nog iets bijzonders, zo zag Borst. 'We hoorden de trainer. De speler was voor 99,9 procent verpatst en Alfred Schreuder spartelde tegen. "Ik keur niet goed wat er bij ons gebeurt." En: "Geld is niet belangrijk, we moeten presteren." Het was naïef, alsof er nog iets te redden viel. Antony was verkocht en zijn trainer kon wel janken. Ik vond dat zo oprecht en aandoenlijk. Hij zei: "Tegenwoordig gaat het alleen maar om geld".'

'Schreuder vergat dat Ajax een opleidingsclub is'

Volgens Borst vergat Schreuder een belangrijk ding: 'Hij vergat dat Ajax een opleidingsclub is, een doorgangshuis, een beursgenoteerd bedrijf. Een heel goed product wordt verpatst. En wat in het buitenland niet slaagt, komt weer terug bij Ajax. De naam van Justin Kluivert viel en op dat moment had ik ontzettend te doen met idealist en dromer Alfred Schreuder.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.