Bergdölmo: 'Schat kansen op 75 om 25'

door BvdPloeg 7

Bergdölmo: 'Schat kansen op 75 om 25'

door BvdPloeg 7

Laatst geüpdatet

André Bergdölmo schat de kans dat Ajax doorgaat ten koste van Rosenborg op 75 procent. In gesprek met Ajax Life waarschuwt hij voor de Noren, maar vindt hij ook dat Ajax simpelweg beter is.

'Kare Ingebrigtsen (de coach van Rosenborg red.) wil graag aanvallend spelen. 4-3-3 met een controleur, vleugelspelers die naar binnen trekken en opkomende backs. In de competitie gaat dat beter dan in Europa, maar onze competitie stelt weinig voor. Als Ajax ons straks uitschakelt, hebben we als Noorwegen dit seizoen geen ploeg in een Europees toernooi', begint Bergdölmo.

De oud-verdediger van Ajax heeft een hoge pet op van de coach. 'Hij kent de club door en door en dat is een voordeel. Hij wil nu graag aanvallend spelen, maar de ploeg is vooral defensief sterk. Ik verwacht dat ze zowel uit als thuis op de counter gaan spelen. Ik schat de kansen op 75 om 25 procent. Ajax heeft slimmere spelers. Bij Rosenborg is de aanvoerder Michael Jensen de sleutelspeler. Hij is vergeleken met de rest van de ploeg echt van een ander niveau en maakt aan de bal altijd de juiste keuze.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.