Babel: 'Henderson kan ervoor zorgen dat Ajax overeind blijft in moeilijke fases'

door Bart Veenstra 38

Bron Voetbal International

Babel: 'Henderson kan ervoor zorgen dat Ajax overeind blijft in moeilijke fases'

door Bart Veenstra 38

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ryan Babel ziet in Jordan Henderson geen typische Ajax-speler. De oud-speler van Ajax en Liverpool is dan ook benieuwd hoe de Engelsman het in Amsterdam gaat doen. Tegenover Voetbal International laat Babel weten dat hij in Henderson wel een goede aanwinst ziet voor het Ajax van nu.

'Als we kijken naar vandaag de dag, dan denk ik dat Henderson dit Ajax-team wel heel veel kan helpen met zijn ervaring en leiderschap', zegt Babel. 'Hij kan de boel een beetje op orde krijgen in het midden, want hij is natuurlijk echt een enorme leider, die alles neerzet, die veel praat, en die mensen corrigeert die gecorrigeerd moeten worden. Ajax presteert natuurlijk ondermaats dit seizoen en er is veel gebeurd bij de club, ook in de directie, et cetera. Dan is het goed dat er een speler komt die het in ieder geval bij elkaar kan houden', geeft Babel aan.

Volgens Babel lag de focus van Henderson bij Liverpool op het veroveren van de bal en speelde hij vaak 'op safe'. 'Natuurlijk zitten er ook weleens mooie passes tussen, zeker als hij de tijd krijgt. Maar ik denk niet dat hij echt een creatieve speler is die het spel van Ajax helemaal gaat veranderen. Op de nummer 6-positie moet je bij Ajax eigenlijk wel de oplossing naar voren zoeken, die strakke verticale ballen naar de spelers tussen de linies. Dat zijn ballen die Henderson misschien niet direct zal geven, omdat hij die te risicovol vindt, maar dat zijn wel ballen die je verwacht van een Ajax-speler op die positie. Dat bedoel ik met dat hij niet een typische Ajax-speler is.'

Henderson als verlengstuk van de trainersstaf

Babel verwacht dat Ajax Henderson 'echt voor de balans' haalt. 'Zodat het huis niet nog verder in elkaar stort. Dat is op dit moment ook heel belangrijk. Er komt nu een grote, ervaren jongen binnen, die heel goed kan helpen om balans te brengen en ervoor kan zorgen dat ze overeind blijven in moeilijke fases’, zegt Babel, die Henderson - net als Lijnders - als een verlengstuk van de trainersstaf in het veld ziet. 'Zo’n verlengstuk als Henderson in je ploeg, die namens de coach de visie kan uitvoeren en kan uitspreken, zodat spelers het zo snel mogelijk oppakken, helpt een trainer ook weer. Als het een fase minder gaat in wedstrijden, kan hij opstaan om het weer in orde te krijgen. Ik denk dat de komst van Henderson voor Ajax weer een stap in de goede richting is.’

Bestel nu het Ajax-shirt met de naam van Jordan Henderson of check deze link voor meer Henderson-merchandise!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.