Ajax maakt komst Henderson wereldkundig; contract tot zomer van 2026

door Jon van Dam 841

Bron Ajax.nl

Ajax maakt komst Henderson wereldkundig; contract tot zomer van 2026

door Jon van Dam 841

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax heeft de transfer van Jordan Henderson wereldkundig gemaakt, zo valt op de officiële website van de club. De Engelsman komt over van het Saudi-Arabische Al-Ettifaq en tekent in Amsterdam een contract tot medio 2026.

FOTO: AFC AJAX

Henderson bereikte met zijn club Al-Ettifaq onlangs een akkoord om zijn contract te ontbinden. Trainer John van ’t Schip is erg in zijn nopjes met de komst van de oud-speler van Liverpool. ‘We wilden graag een ervaren middenvelder met leiderschapskwaliteiten. Mede vanwege blessures zochten wij ook iemand die er direct kan staan. Jordan Henderson is zo'n speler. Zijn komst betekent een flinke kwaliteitsimpuls voor onze selectie.'

'Zowel binnen als buiten het veld is een voetballer van dit kaliber bovendien belangrijk voor de vele jonge spelers', vervolgt de oefenmeester over zijn nieuwe aanwinst. 'Hij is Engels international en heeft met Liverpool de Champions League en veel andere prijzen gewonnen. Ik ben blij met zijn komst en ik denk dat het heel goed is voor onze club dat hij vanaf vandaag Ajacied is.'

De terugkeer naar een Europese competitie maakt Henderson voor een goede reden. Zo hoopt hij in de Eredivisie zijn plekje in het Engelse nationale elftal veilig te stellen. De routinier wil met de ploeg van Gareth Southgate dolgraag naar het Europees kampioenschap voetbal, dat dit jaar gespeeld wordt in Duitsland. The Three Lions spelen in juni groepswedstrijden tegen Servië, Denemarken en Slovenië.

Henderson brengt bak aan ervaring naar Ajax

Met de komst van Henderson hoopt Ajax flink wat ervaring en routine toe te voegen aan de jonge selectie van Van ’t Schip. De middenvelder speelde tussen 2011 en 2023 maar liefst 492 wedstrijden in het shirt van Liverpool, de club waarmee hij onder meer de Champions League en de Premier League won. Ook voor de Engelse nationale ploeg kwam Henderson geregeld uit. Tot dusver heeft hij 81 interlands achter zijn naam staan en nam hij aan zes eindtoernooien deel.

Bestel nu het Ajax-shirt met de naam van Jordan Henderson!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.