'Henderson moet Ajax - RKC Waalwijk in afwachting van werkvergunning nog laten schieten'

door Jesse ter Haar 148

Bron De Telegraaf

'Henderson moet Ajax - RKC Waalwijk in afwachting van werkvergunning nog laten schieten'

door Jesse ter Haar 148

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Jordan Henderson lijkt niet op tijd speelgerechtigd om zondag tijdens Ajax - RKC Waalwijk in actie te komen, zo schrijft onder meer De Telegraaf. De middenvelder moet na de definitieve afronding van zijn transfer naar de Amsterdamse club allereerst achter zijn werkvergunning aan.

Officieel is Henderson nog geen speler van Ajax, maar niets anders dan een medische keuring staat dat nog in de weg. De krant schrijft dat de middenvelder in de nacht van woensdag op donderdag 'een zwart-op-wit overeenstemming' heeft bereikt met de recordkampioen van Nederland. Het betreft een overeenkomst over een contract dat een looptijd van tweeënhalf jaar zal kennen.

'In de loop van de ochtend vliegt Henderson, die zijn contract bij Al-Ettifaq zelf afkocht, in een privéjet naar Amsterdam, waar alles al in gereedheid is gebracht voor de medische keuring', valt verder te lezen. 'Gezien de fitheid van Henderson lijkt die check geen problemen op te leveren. Dat doet zijn werkvergunning wel. Hoewel Ajax aanvankelijk de hoop had dat Henderson zondag tegen RKC al minuten kon maken, lijkt dat uitgesloten. De procedure neemt een week tot twee weken in beslag.'

Henderson sprak tijdens de transferonderhandelingen niet alleen met zijn zaakwaarnemer Tyler Alexander-Arnold en tussenpersoon Nathan van Kooperen, maar ook met de clubleiding van Ajax. De oud-speler van Liverpool zou hebben aangegeven dat hij met zijn ervaring graag van toegevoegde waarde wil zijn tijdens de wederopbouw van de club. Aanvankelijk wilde Ajax hem een contract voor anderhalf jaar aanbieden, maar uiteindelijk gingen de Amsterdammers akkoord met de wens van Henderson om direct voor tweeënhalf jaar te tekenen.

Debuut Henderson

Omdat de Champions League-winnaar van buiten de EU komt, zal zijn debuut voor Ajax nog even op zich moeten laten wachten. Zodoende heeft John van 't Schip komend weekend nog niet de beschikking over de toekomstige Ajacied. Een speelronde later lijkt Henderson het Ajax-shirt wel aan te kunnen trekken in wedstrijdverband. Op zaterdag 27 januari neemt Ajax het op tegen Heracles Almelo en dat zou zomaar de datum van het debuut van Henderson kunnen blijken. Lukt ook dat niet, dan wacht de topper tegen PSV op 3 februari.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.