'Henderson ondergaat nog voor het weekend medische keuring bij Ajax'

door Bart Veenstra 250

Bron Fabrizio Romano

'Henderson ondergaat nog voor het weekend medische keuring bij Ajax'

door Bart Veenstra 250

Bron Fabrizio Romano

Laatst geüpdatet

Jordan Henderson ondergaat vermoedelijk nog voor het weekend zijn medische keuring bij Ajax. Dat meldt Fabrizio Romano woensdagochtend. De verslaggever laat, net als The Athletic, weten dat er nog enkele details uitgewerkt moeten worden.

Wanneer dat gebeurd is, vliegt Henderson naar Amsterdam. Als alles volgens plan verloopt, ondergaat Henderson nog voor het weekend zijn medische keuring en tekent hij zo snel mogelijk bij Ajax. Zijn contract bij Al-Ettifaq wordt naar alle waarschijnlijkheid ontbonden en zodoende staat niets meer een overgang naar Ajax in de weg.

Eerder op woensdagochtend liet The Athletic al weten dat er een doorbraak is in de transfer van Henderson naar Ajax. De ervaren middenvelder, die jarenlang voor Liverpool uitkwam, zou een akkoord hebben bereikt met Al-Ettifaq over het ontbinden van zijn contract. Een transfer naar Ajax komt zodoende dichterbij.

Financieel offer Henderson om bij Ajax te spelen

Met de Amsterdamse club zou hij bovendien al in hoofdlijnen een persoonlijk akkoord hebben bereikt. Vermoedelijk tekent hij voor anderhalf jaar met de optie voor nog een jaar, al zou het ook nog een contract voor tweeënhalf jaar kunnen worden. Volgens Voetbal International doet Henderson zelf een groot financieel offer om voor Ajax te kunnen spelen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.