VI: 'Henderson doet groot financieel offer om transfer naar Ajax mogelijk te maken'

door Bart Veenstra 144

Bron Voetbal International

VI: 'Henderson doet groot financieel offer om transfer naar Ajax mogelijk te maken'

door Bart Veenstra 144

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Jordan Henderson doet zelf een groot financieel offer om zijn transfer naar Ajax mogelijk te maken. Dat meldt Voetbal International woensdagochtend. Het medium meldt, in navolging van The Athletic, dat Henderson op weg is naar Ajax.

Ajax en Henderson zijn het in hoofdlijnen eens geworden over het vastleggen van de 33 jarige middenvelder. Henderson zelf kwam deze week met zijn huidige club Al-Ettifaq tot overeenstemming. 'Hoewel er nog details moeten worden besproken, is de transfer van Henderson een kwestie van tijd', wordt geschreven.

Voetbal International schrijft dat het erop lijkt dat Ajax Henderson voor tweeënhalf jaar of anderhalf jaar met een optie voor nog een jaar gaat vastleggen. 'De Engelsman moest met zijn club Al-Ettifaq nog wat zaken regelen en dat is nu gebeurd. Henderson doet zelf een groot financieel offer om de transfer naar Ajax mogelijk te maken', schrijft het medium. De Telegraaf schrijft dat Ajax en Al-Ettifaq zelf geen enkel contact met elkaar hebben gehad. 'De Amsterdamse club is in afwachting van de gesprekken tussen Henderson en de Saoedi’s zelf over de afwikkeling van zijn contract. Die zouden volgens betrokkenen de goede kant op gaan.'

'Ajax zocht financiële grenzen op voor Henderson'

Henderson speelt sinds de afgelopen zomer voor Al-Ettifaq, maar wil nu alweer vertrekken uit Saudi-Arabië. Vanwege regelgeving moet hij minstens twaalf maanden weg zijn uit Groot-Brittannië, anders zou hij een groot deel van zijn inkomstenbelasting moeten betalen over zijn verdiende inkomen. Henderson maakte vervolgens duidelijk graag bij Ajax te willen tekenen. 'De Amsterdammers pakten door en zochten de financiële grenzen voor hem op. De transfer van Henderson naar Ajax is nog niet helemaal rond, maar ziet er wel goed uit. De deal moet ergens in de komende dagen worden afgerond', besluit Voetbal International.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.