'Henderson bereikt akkoord over vertrek bij Al-Ettifaq en is dicht bij transfer naar Ajax'

door Bart Veenstra 870

Bron The Athletic

'Henderson bereikt akkoord over vertrek bij Al-Ettifaq en is dicht bij transfer naar Ajax'

door Bart Veenstra 870

Bron The Athletic

Laatst geüpdatet

Jordan Henderson heeft een akkoord met Al-Ettifaq bereikt om de club te verlaten en is nu dicht bij een overgang naar Ajax. Dat meldt The Athletic woensdagochtend. Volgens het Engelse medium heeft Henderson een principe-akkoord bereikt met Ajax en gaat het nu slechts om nog om details en papierwerk.

Henderson en Al-Ettifaq werken op dit moment aan het beëindigen van het driejarige contract dat de Engelse middenvelder in de afgelopen zomer nog tekende bij de club uit Saudi-Arabië. Op dit moment vliegt Henderson vanuit Abu Dhabi - waar hij op trainingskamp was met Al-Ettifaq - terug naar Engeland.

Principe-akkoord met Ajax

Met Ajax is een principe-akkoord gesloten, zo valt te lezen. Voordat er sprake is van een definitieve transfer zullen er nog details moeten worden besproken en moet er nog papierwerk worden geregeld. Een transfer van Henderson naar Ajax lijkt echter een kwestie van tijd te zijn en dus heeft Ajax zijn gewenste ervaren middenvelder - die jarenlang bij Liverpool speelde - nagenoeg binnen.

Eerder liet transferjournalist Fabrizio Romano al weten dat Ajax aan het 'pushen' was om de transfer rond te krijgen. De Amsterdamse club zou vertrouwen hebben in het rondmaken van de deal, terwijl de gesprekken zouden vorderen. Die berichtgeving wordt door The Athletic nu bevestigd. Sterker nog: een transfer van Henderson naar Aja zou dichterbij dan ooit zijn.

Romano meldt woensdagochtend via X dat vermoedelijk nog voor het weekend naar Amsterdam afreist om zijn transfer naar Ajax te voltooien. Alle partijen zijn nu bezig om de details uit te werken. Bovendien wordt een medische keuring al voorbereid.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.