Romano: 'Gesprekken met Henderson vorderen; Ajax heeft vertrouwen in transfer'

door Bart Veenstra 63

Bron Fabrizio Romano

Romano: 'Gesprekken met Henderson vorderen; Ajax heeft vertrouwen in transfer'

door Bart Veenstra 63

Bron Fabrizio Romano

Laatst geüpdatet

Fabrizio Romano heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een kleine update gegeven omtrent de mogelijke transfer van Jordan Henderson naar Ajax. De Italiaanse transferjournalist meldt onder meer dat Ajax vertrouwen heeft in de komst van Henderson.

Volgens Romano zijn de onderhandelingen vergevorderd en was er dinsdag nog contact tussen de Amsterdamse club en de ervaren middenvelder. De transfer is nog niet in kannen en kruiken en beide partijen zijn dan ook voorzichtig op dit moment. Toch is een transfer volgens Romano nog altijd in de maak en dus blijven het spannende dagen voor Ajax en Henderson. Duidelijk is dat Ajax er in ieder geval alles aan doet om de ervaren Brit binnen te halen.

Sinds vorige week dinsdag is de transfersoap rondom Henderson gaande. Romano meldde toen dat Ajax concrete interesse toonde in Henderson, die op dit moment in Saudi-Arabië speelt voor Al-Ettifaq. Henderson zou het niet naar zijn zin hebben in het Midden-Oosten en om die reden zou hij willen vertrekken. Een transfer naar Nederland biedt belastingtechnisch gezien een groot voordeel ten opzichte van een transfer naar Engeland.

Van 't Schip rekent zich nog niet rijk

Of het van een transfer gaat komen, zal in de komende uren of dagen duidelijk worden. Trainer John van 't Schip liet al vaker weten er een ervaren middenvelder bij te willen en afgelopen zondag ging hij nog in op de mogelijke komst van Henderson. Tegenover de NOS zei hij toen: 'Ik ga ervan uit dat ik met deze groep verder ga. Als Henderson erbij komt, is dat een bonus. Er schijnen meer clubs belangstelling te hebben, dus ik reken mij absoluut niet rijk.'

Een dag later zat Van 't Schip aan tafel bij Rondo en ook toen kreeg hij de vraag of hij een update kon geven omtrent Henderson. 'Er is heel veel over gezegd. Ik houd het erbij dat we in het elftal een stukje ervaring ontberen. Dat was een paar maanden geleden zo en dat is nu nog steeds. Wie dat ook is, of het nu Henderson is of een ander, dat zou de ploeg helpen', zei Van 't Schip maandagavond.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.