'Henderson ziet af van verschuldigd loon en draagt zo vier miljoen pond bij aan eigen vertrek'

door NielsOpdam 272

Bron The Telegraph

'Henderson ziet af van verschuldigd loon en draagt zo vier miljoen pond bij aan eigen vertrek'

door NielsOpdam 272

Bron The Telegraph

Laatst geüpdatet

Jordan Henderson ziet af van zijn verschuldigd loon bij Al-Ettifaq, zo schrijft journalist Ben Jacobs woensdagavond. Hierdoor draagt de middenvelder vier miljoen Britse pond bij aan zijn eigen vertrek. Henderson had nog geen salaris ontvangen van zijn werkgever uit Saoedi-Arabië, zo wist The Telegraph te melden. De Engels international staat nu op het punt een contract te tekenen bij Ajax.

Het Britse medium schreef eerder dat de middenvelder Saoedi-Arabië verlaten heeft, zonder ook maar iets van zijn salaris te zien. The Telegraph weet dat Henderson 350.000 Britse pond per week verdiende, dat is omgerekend zo'n 408.000 euro. Het medium schreef dat het uitstellen van het salaris een bewuste keuze was, omdat Henderson geen belasting wilde betalen in Engeland.

Als je in Engeland onder de belasting uit wil komen, dan moet je minimaal negentig dagen in een ander land verblijven en kun je in één boekjaar maximaal 21 dagen in Engeland zijn. Als een Engels staatsburger daar niet aan voldoet, moet je gewoon belasting betalen volgens de regels in Engeland. Doordat hij Engels international is en familie en vrienden wilde bezoeken, besloot Henderson zijn salaris uit te laten stellen. Zijn salaris zou dan aan het eind van het boekjaar over worden gemaakt, zodat hij langer dan 21 dagen in Engeland kon zijn.

'Henderson draagt vier miljoen Britse pond bij aan eigen vertrek'

The Telegraph schreef dat Henderson als gevolg hiervan 'niets van zijn salaris' had ontvangen. Volgens Jacobs gaat dat ook niet gebeuren, omdat de Engelsman afziet van het verschuldigd loon. 'Hij heeft nu ingestemd met het afzien van het geld, waardoor hij vier miljoen Britse pond (zo'n 4,6 miljoen euro) bijdraagt aan zijn eigen vertrek', schrijft Jacobs. Met het vertrek van de Engelsman bespaart Al-Ettifaq ook vier miljoen Britse pond aan lonen voor de tweede seizoenshelft. 'Wat betekent dat Hendersons beëindiging acht miljoen Britse pond aan budget vrijmaakt voor Al-Ettifaq.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.