'Ajax-delegatie naar Engeland; meespelen Henderson tegen RKC niet uitgesloten'

door Bart Veenstra 720

Bron De Telegraaf

'Ajax-delegatie naar Engeland; meespelen Henderson tegen RKC niet uitgesloten'

door Bart Veenstra 720

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax wil het papierwerk van de transfer van Jordan Henderson zo snel mogelijk afronden, zo meldt De Telegraaf woensdagmiddag. Hoofdscout Kelvin de Lang - die in deze transferperiode bij afwezigheid van een directeur voetbalzaken het aanspreekpunt is rondom transfers - en advocate Barbara Stork vliegen woensdagmiddag naar Manchester voor een gesprek met Hendersons zaakwaarnemer Tyler Alexander-Arnold en de Nederlandse tussenpersoon Nathan van Kooperen.

In Engeland wordt het persoonlijk akkoord op hoofdlijnen verder uitgewerkt, zo valt verder te lezen. Op dit moment zou het gaan om een contract voor anderhalf jaar met de optie voor nog een seizoen. Die optie wordt automatisch gelicht als Henderson een bepaald aantal wedstrijden speelt. Henderson zelf en zijn zaakwaarnemer hebben een voorkeur voor een vaste verbintenis van tweeënhalf jaar.

Mogelijk debuut Henderson tegen RKC Waalwijk

Als het papierwerk van de ontbinding van het contract van Henderson bij Al-Ettifaq in orde komt, reist de Brit donderdag naar Amsterdam. Daar zal hij dan een medische keuring ondergaan en spoedig een contract bij Ajax tekenen. Mocht alles naar wens verlopen, zou Henderson aankomende zondag in het thuisduel met RKC Waalwijk al zijn debuut kunnen maken.

Woensdagochtend maakte The Athletic melding van een akkoord over een vertrek van Henderson bij Al-Ettifaq. Later gaf transferjournalist Fabrizio Romano aan dat Henderson mogelijk nog voor het weekend zijn medische keuring zou ondergaan bij Ajax. Volgens Voetbal International doet de ervaren middenvelder, die jarenlang voor Liverpool speelde, bovendien een groot financieel offer om voor Ajax te kunnen spelen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.