'Ajax en Henderson bereiken volledig akkoord over tweeënhalf jarig contract'

door Jesse ter Haar 1488

Bron Fabrizio Romano

'Ajax en Henderson bereiken volledig akkoord over tweeënhalf jarig contract'

door Jesse ter Haar 1488

Bron Fabrizio Romano

Laatst geüpdatet

Het akkoord tussen Ajax en Jordan Henderson is nu echt bereikt, zo schrijft Fabrizio Romano op X. De journalist gespecialiseerd in transfernieuws geeft zijn befaamde ‘here we go’ aan de overstap van de ervaren Engelsman naar Ajax. Enkel een medische keuring staat de presentatie van Henderson nog in de weg.

Op woensdag meldde The Athletic al dat de voormalig speler van Liverpool een akkoord zou hebben bereikt met zijn club Al-Ettifaq om de club te verlaten. Daarnaast werd er gesproken over een principeakkoord tussen Ajax en de speler. Laat op de woensdag zijn de laatste details afgerond, is men aan de slag gegaan met het papierwerk en inmiddels is de deal tussen Ajax en Henderson dus afgerond. Henderson tekent voor tweeënhalf jaar in Amsterdam.

Bekend is verder dat Kelvin de Lang, hoofdscout van Ajax en tijdens de winterse transferperiode het aanspreekpunt rondom transfers, op woensdag samen met advocate Barbara Stork naar Manchester vloog voor een gesprek met Tyler Alexander-Arnold – de zaakwaarnemer van Henderson – en tussenpersoon en zaakwaarnemer Nathan van Kooperen. Op diezelfde dagen werden de laatste details nog in orde gemaakt.

Op donderdag staat voor Henderson de reis naar Amsterdam op het programma. Daar ondergaat de routinier zijn medische keuring en tekent hij normaal gesproken een contract tot in ieder geval medio 2025. Om speler van Ajax te worden, doet Henderson naar verluidt een groot financieel offer. Wat zijn salaris bij de recordkampioen van Nederland precies gaat zijn, blijft vooralsnog afwachten, maar wel deed hij afstand van zijn verschuldigd loon – zo’n vier miljoen Britse pond - bij Al-Ettifaq. Op die manier doet Henderson zelf een duit in het zakje om de transfer rond te kunnen maken.

Carrière Henderson

De 33-jarige middenvelder, in juni wordt Henderson 34, speelde in totaal zeventien competitiewedstrijden voor Al-Ettifaq. Scoren deed de controleur niet, maar wel leverde hij vier assists bij de ploeg van hoofdtrainer Steven Gerrard. Voor zijn tijd in Saudi-Arabië speelde Henderson maar liefst 492 wedstrijden voor Liverpool, de club waarmee hij onder andere de Premier League en de Champions League won.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.