'Ajax speelt met zo'n hoge intensiteit dat het rommelig wordt'

door Jesse ter Haar 0

Bron Voetbal International

'Ajax speelt met zo'n hoge intensiteit dat het rommelig wordt'

door Jesse ter Haar 0

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Pieter Zwart, hoofdredacteur van Voetbal International, ziet dat Ajax een te hoge intensiteit hanteert voor de Eredivisie-clubs om bij te houden. Zondag werd de bekerfinale tegen Vitesse mede daardoor een zeer rommelig duel, zo gelooft de journalist.

'Ik vond het als kijker een spannende wedstrijd. Er gebeurde veel en er waren kansen aan beide kanten. Maar het was ook een hele rommelige en slordige wedstrijd', zo vertelt Zwart. 'Ik denk dat het ook te maken had met het tempo, dat heel hoog lag. Ajax speelt met zo’n hoge intensiteit dat het automatisch een beetje rommelige wedstrijden worden, waarbij spelers heel erg vermoeid raken na rust.'

Eerder dit seizoen speelde Johnny Jansen met zijn sc Heerenveen eveneens in de beker tegen Ajax. Het werd een kansloze missie voor de Friezen. 'De wedstrijd tegen Ajax was een domper. Dat hebben we gewoon niet goed gedaan met elkaar. We hebben eraan geroken. Ajax heeft terecht gewonnen, maar er waren absoluut heel veel mogelijkheden op de counter. Daar hadden we meer uit kunnen halen', weet hij nog.

Bovendien ziet hij ook dat Ajax de genoemde hoge intensiteit hanteert, waardoor je als opponent maar weinig tijd aan de bal krijgt. 'Om rust te krijgen, moet je de bal even hebben. Die tijd krijg je niet tegen Ajax. Je krijgt nooit rust, pas wanneer je inzakt en het heel compact maakt. Dan heeft Ajax wel de bal, maar zelf de bal hebben lukt eigenlijk nooit. In ieder geval tijdens die wedstrijd niet.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.