'Ajax speelde één van zijn slechtste wedstrijden onder Erik ten Hag'

door Jesse ter Haar 51

Bron De Telegraaf

Valentijn Driessen heeft zondag een bijzonder matig Ajax gezien tijdens De Klassieker. De Amsterdammers hadden het lastig met Feyenoord en dat brengt de chef voetbal van De Telegraaf tot een opvallende uitspraak: 'Ajax speelde één van zijn slechtste wedstrijden onder Erik ten Hag.'

Toch wist de club de wedstrijd om te zetten in drie punten. Hoe het duel dan gewonnen werd? 'Op individuele klasse van Tadic en Antony. Het heeft er tachtig minuten niet naar uitgezien. In de eerste helft was Feyenoord vele malen beter dan Ajax. Feyenoord speelde een geweldige eerste helft. Omdat ze het in de tweede helft weigeren door te zetten, doen ze zichzelf uiteindelijk de das om.'

Van Ajax' kant zag Driessen een bijzonder matig duel. 'Er deugde werkelijk heel weinig van. De organisatie was er niet, iedereen had ruzie met de bal en er waren geen vaste patronen. In de opbouw en de aanval niet. Verdedigend was het zo lek als een mandje. Als je dan uiteindelijk toch met 3-2 wint, mag je jezelf heel gelukkig prijzen.'

'De overwinning zal een goed gevoel en veel vertrouwen geven. Aan de andere kant zal het niet het vertrouwen geven dat het lek boven is en Ajax in de resterende wedstrijden iedereen op een hoop speelt', gaat de verslaggever verder. 'Dat gaat echt niet gebeuren met dit Ajax.'