‘Ajax moet egoïstisch zijn en Van de Beek opstellen tegen PAOK’

door Thijs Zwagerman 43

‘Ajax moet egoïstisch zijn en Van de Beek opstellen tegen PAOK’

door Thijs Zwagerman 43

Laatst geüpdatet

Ronald de Boer en Hans Kraay jr. zijn het erover eens: Ajax moet dinsdag tegen PAOK ‘gewoon’ met Donny van de Beek gaan spelen. De middenvelder wordt steeds nadrukkelijker in verband gebracht met een overgang naar Real Madrid, maar volgens De Boer en Kraay staat Ajax’ belang voorop.

‘Ajax moet gewoon egoïstisch zijn en aan alleen maar aan zichzelf denken. PAOK is echt niet slecht, dat zijn geen koekenbakkers’, stelt Kraay, die bijval krijgt van De Boer. ‘Scouts die ik heb gesproken zeiden ook dat het écht een goede ploeg is. Het gaat erom dat Ajax doorgaat. Als je vindt dat je meer kans hebt met Donny, en dat vinden ze, dan moet je met hem gaan spelen. De belangen zijn groot’, aldus De Boer bij Goedemorgen Eredivisie.

Spitspositie: Dolberg of Tadic?

De Boer vindt ook dat Ajax met Dusan Tadic in de spits moet spelen tegen de Griekse topclub. Kasper Dolberg kan de analist maar niet bekoren. ‘Ik weet niet wat er aan de hand is met Dolberg. Ik hoor dat hij op de training weergaloos is. Ik kan me herinneren dat hij er ballen van twintig of dertig meter inschoot, maar dat zie je helemaal niet meer. Natuurlijk heeft dat met vertrouwen en vorm te maken, maar ik zie het niet meer. Nu gaat Tadic daar (in de spits, red.) waarschijnlijk weer spelen en als dat goed gaat dan zal hij die positie voorlopig invullen.’

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties