Voorstel verplicht opdagen F-side ingediend

door JipVR 68

Voorstel verplicht opdagen F-side ingediend

door JipVR 68

Laatst geüpdatet

Het stoort menig Ajacied al een tijdje dat er zoveel plekken niet bezet zijn tijdens thuiswedstrijden van Ajax. Al helemaal in het sfeervak op de F-side baalt men hiervan. Daarom is er nu een voorstel ingediend om de lege plekken tegen te gaan.

'Het idee is dat seizoenkaarthouders op de F-side – vakken 125 tot en met 129 – vanaf volgend seizoen bij minimaal twaalf thuisduels worden verwacht. Anders verliest de houder het recht op zijn kaart', zo schrijft Ajax Life op de website. De Supportersvereniging Ajax en AFCA Supportersclub hebben het verzoek maandag ingediend tijdens een vergadering met de directie van Ajax.

Per seizoen mag een seizoenskaarthouder op de F-side vijf wedstrijden missen en uiteraard bestaat er de mogelijkheid om je kaart aan iemand anders uit te lenen. Ajax zal het verzoek bekijken en onderzoeken of het plan juridisch haalbaar is. Het is een lang verwacht verzoek binnen de fanatieke supporters, aangezien de wachtrij voor een plaats op Zuid 1 ongeveer tien jaar (!) is. Op deze manier wordt de opkomst verhoogd.

De bedenkers van het voorstel hopen daarnaast dat er een goede kaartenmarkt wordt gerealiseerd door Ajax. Indien er een werkend platform bestaat, is het veel makkelijker voor Ajacieden om hun kaarten beschikbaar te stellen voor mensen die wel kunnen komen. Tevens kunnen de kaarten dan persoonsgebonden worden.

Bestel de Ajax-Schalke-sjaal alvast!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.