[Update] Van Gaal officieel nieuwe bondscoach Oranje

door BartVeenstra 50

Bron De Telegraaf

[Update] Van Gaal officieel nieuwe bondscoach Oranje

door BartVeenstra 50

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

De KNVB zal waarschijnlijk woensdag bevestigen dat Louis van Gaal opnieuw wordt aangesteld als bondscoach van het Nederlands elftal. Dat meldt De Telegraaf. Danny Blind, Henk Fraser en Frans Hoek (keeperstrainer) worden aangesteld als assistenten.

Enkele weken geleden bereikten de KNVB en Van Gaal al een mondeling akkoord met elkaar, maar de officiële mededeling laat nog altijd op zich wachten. Volgens De Telegraaf heeft dit te maken met het papierwerk. 'Die werden bemoeilijkt door het feit dat Van Gaal woonachtig is in Portugal en dat een aantal belastingbeslommeringen met zich meebracht. Directeur betaald voetbal Eric Gudde wilde pas naar buiten met het nieuws als alle handtekeningen zouden zijn gezet.'

Het nieuws rondom de aanstelling van Van Gaal heeft ook gevolgen voor Ajax. Blind wordt namelijk zijn assistent bij Oranje en dat zal betekenen dat hij uit de RvC van Ajax zal moeten stappen. Beide functies zouden vanwege mogelijke belangenverstrengeling niet te combineren zijn.

Update - 4 augustus (2021) - Van Gaal officieel nieuwe bondscoach Oranje

De KNVB heeft Louis van Gaal woensdag officieel gepresenteerd als de nieuwe bondscoach. Danny Blind, Henk Fraser en Frans Hoek (keeperstrainer) zijn aangesteld als assistent-trainer. Het viertal is met de KNVB een samenwerking overeengekomen tot en met het WK in 2022.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties