[Update] 'Koeman niet geïnteresseerd in Everton' | Ajax Showtime

[Update] 'Koeman niet geïnteresseerd in Everton'

door Finn Dekker 74

[Update] 'Koeman niet geïnteresseerd in Everton'

door Finn Dekker 74

Laatst geüpdatet

Na vijfenhalf jaar komt er een einde aan het dienstverband van Frank de Boer als trainer van Ajax. De oefenmeester heeft nog geen beslissing gemaakt over wat hij in het volgende seizoen gaat doen. Op de vermeende interesse van Everton wil hij bovendien niet al te diep ingaan en verder wil hij zich niet mengen in de zoektocht naar een nieuwe trainer van Ajax.

'Op dit moment speelt er niets. Als er een club met interesse is en ik heb daar een goed gevoel bij dan ga ik daar serieus over praten', herhaalt de trainer zijn vaste riedeltje tegenover onder meer RTL Nieuws. 'En anders ga ik lekker voetbal kijken en in de keuken kijken bij andere trainers. Everton? Op dit moment speelt het niet en ik wil er dan ook niet op inspelen. Ik wil Roberto Martinez (huidig trainer Everton, red.) ook niet onder druk zetten, dus het is afwachten.'

Ajax is op dit moment op zoek naar een nieuwe trainer, maar De Boer wil zich daar niet mee gaan bemoeien. 'Ze hebben mij niet gevraagd wie mij moet opvolgen. Dat wil ik ook niet, want dan zit ik op de stoel van de directie', vervolgt de oefenmeester, die dit seizoen erachter kwam dat hij wilde stoppen. 'Dit seizoen was het omslagpunt. Met de komst van Orlando Trustfull, die ik graag mee wil nemen naar mijn volgende club, wilde ik voor een frisse wind in de staf zorgen. Maar je gaat toch nadenken of je het kan opbrengen om elke keer volle bak te gaan. Ik heb gezien dat het me meer moeite kost en dan moet je je conclusies trekken', aldus De Boer, die afsluit door te zeggen dat de wisselwerking met de spelers misschien wel beter was dan voorheen.

Update - 17.07 uur
De Boer heeft slechte ervaring met het praten over opvolgers. Een aantal jaar geleden stond de trainer in de belangstelling van Tottenham, waar hij lang en breed op reageerde in de media. Een fout die hij liever niet nog een keer maakt. 'Als ik er nu iets over zeg, zet ik druk op Bosz, Ajax en andere mensen. 'Daar heb ik helemaal geen zin in. Als Ajax me iets vraagt, zal ik er zeker op ingaan. Maar er is me nog niets gevraagd.'

Dat het zoeken naar een geschikte kandidaat moeilijk is, beaamt De Boer. 'Ajax is een speciale club en daar moet je goed mee omgaan. Dat zal iedereen wel merken die hier trainer wordt', valt te lezen op de site van Ajax Life. 'Er verschijnt één bericht over PSV, drie over Feyenoord en een heleboel over Ajax.'

Update - 17.50 uur
Frank de Boer heeft interesse om trainer te worden van Everton. Dat vertelt zijn broer Ronald de Boer tegenover SkySports. 'In mijn ogen is hij de perfecte kandidaat om daar aan de slag te gaan, maar het is aan Everton om bij Frank aan te komen', aldus zijn tweelingbroer. Bij de Engelse club werd vandaag manager Roberto Martinez ontslagen, waardoor Everton op zoek is naar een nieuwe trainer.

Update - 07.45 uur (13 mei)
Niet Frank de Boer maar Ronald Koeman zou bovenaan het lijstje staan van Everton om de inmiddels ontslagen Roberto Martinez op te volgen. Althans, dat schrijft The Guardian dinsdagavond. Koeman, die sinds medio 2014 onder contract staat bij Southampton, zou verleid moeten worden met het grote transferbedrag wat hij mag gaan besteden.

Update - 15.24 uur
Everton kan een streep zetten door Ronald Koeman. De BBC meldt namelijk dat de manager geen interesse heeft in een overstap naar The Toffees. De Nederlander heeft nog een jaar een contract in Southhampton en gaat deze 'gewoon' uitdienen, aldus Adam Blackmore.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties