[Update III] Ajax bevestigt vertrek Cassierra

door Finn Dekker 58

[Update III] Ajax bevestigt vertrek Cassierra

door Finn Dekker 58

Laatst geüpdatet

Mateo Cassierra heeft in Racing Club de Avellaneda een nieuwe club gevonden. De 21-jarige spits mag vertrekken uit Amsterdam en gaat nu op huurbasis spelen in Argentinië, zo meldt journalist Leo Paradizo via Twitter. Ook De Telegraaf heeft het nieuws bevestigd.

Maandagmiddag zal Cassierra medisch gekeurd worden, zo wordt geschreven. Cassierra gaat naar verluidt voor anderhalf jaar op huurbasis spelen bij de Argentijnse club. Het contract van Cassierra loopt bij Ajax in de zomer van 2021 af.

Cassierra, momenteel in het vliegtuig richting Argentinië, werd in de zomer van 2016 voor zo'n 5,5 miljoen euro overgenomen van Deportivo Cali. In Amsterdam wist de Colombiaan geen basisplaats te veroveren en maakte hij zijn minuten vooral bij Jong Ajax. In de eerste seizoenshelft werd hij deze jaargang verhuurd aan FC Groningen, maar ook in het Hoge Noorden wist hij geen potten te breken.

Update - 09:05 uur (31 januari 2019) - Cassierra traint al mee met Racing

Niets staat een transfer van Mateo Cassierra van Ajax naar Racing Club de Avellaneda meer in de weg. Maandag werd de spits al medisch gekeurd bij de Argentijnse club en nu traint de Colombiaan ook al mee bij zijn nieuwe werkgever. Dat meldt Racing de Alma, dat ook een foto toont van een trainende Cassierra in clubkleding. Het is nog wachten op de officiële mededelingen rondom de huurtransfer, maar die worden donderdag verwacht.

Update II - 13.40 uur (31 januari 2019) - Racing bevestigt komst van Cassierra

Het Argentijnse Racing Club de Avellaneda heeft de komst van Mateo Cassierra zojuist bevestigd. De Colombiaanse spits speelt naar verluidt het komende anderhalf jaar op huurbasis voor de club uit Zuid-Amerika. In Amsterdam heeft hij nog een contract tot medio 2021. Volgens FOX Sports heeft Racing Club een optie tot koop bedongen om Cassierra voor 3,5 miljoen euro definitief over te nemen van Ajax.

Racing Club staat op dit moment bovenaan in de Argentijnse competitie. Zondag speelt de club tegen nummer vier Hurcacán. Mogelijk kan Cassierra dan officieel debuteren. Bij Racing Club wordt hij bovendien teamgenoot van oud-Ajacied Dario Cvitanich.

Update III - 17.05 uur (31 januari 2019) - Ook Ajax bevestigt vertrek Cassierra

Ook Ajax heeft het vertrek van Mateo Cassierra bevestigd. 'De verhuur gaat per direct in en loopt tot en met 30 juni 2020. In de overeenkomst is voor de Argentijnen een optie tot koop opgenomen. De Colombiaanse aanvaller staat nog tot en met 30 juni 2021 onder contract bij Ajax', luidt het statement van de Amsterdamse club middels de officiële kanalen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties