[Update II] Ajax wacht op materiaal staantribune

door BvdPloeg 79

[Update II] Ajax wacht op materiaal staantribune

door BvdPloeg 79

Laatst geüpdatet

De nieuwe staantribune van de Amsterdam ArenA is zo goed als af, zo meldt Ajax Life. Aanstaande zondag zal de verbouwing waarschijnlijk afgerond zijn, voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag.

Er moeten enkel nog wat details worden aangepast. Zo zitten de stoeltjes nog in het plastic, moeten de safe standing hekken nog geplaatst worden en zal het oude podium verwijderd worden. Check hier de foto's van de nieuwe staantribune op Zuid 1.

Dat er wel stoeltjes aanwezig moeten zijn op de staantribune komt door regelgeving van de UEFA. Tijdens Europese wedstrijden moet er namelijk volgens de voetbalbond de mogelijkheid zijn om te zitten.

Update - 13.35 uur (27 januari)
Ajax heeft via de officiële kanalen foto's vrijgegeven waarop de nieuwe Zuid-tribune zichtbaar is. De hele tribune bestaat uit nieuwe, rode stoeltjes en het deel waar fans kunnen staan, is uitgebreid. Door de uitbreiding in de gracht bestaat het aantal plaatsen in de ArenA nu uit 53.748. Foto's vind je hier.

Update II - 15.52 uur (27 januari)
De oplettende kijker viel het al op; buiten de extra plaatsen in de gracht zijn er weinig plekken voor safe standing bij gekomen op Zuid. Ajax was voornemens om het centrum van de tribune, waar supporters de afgelopen weken voor de winterstop al konden staan, uit te breiden, maar dit heeft wat vertraging opgelopen. De club wacht op de leverancier van het materiaal om ook elders op de tribune staanplekken te creëren. De bouw van deze grotere staantribune zal gestaag voortgezet worden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.