[Update] Bergkamp tekent bezwaar aan

door ArthurV 119

[Update] Bergkamp tekent bezwaar aan

door ArthurV 119

Laatst geüpdatet

Het lijkt erop dat het nog wel even gaat duren voordat er een akkoord bereikt is tussen Ajax en het op non-actief gestelde trio Dennis Bergkamp, hoofdtrainer Marcel Keizer en assistent-trainer Hennie Spijkerman. Dit meldt De Telegraaf maandagochtend.

'Het ontbinden van de contracten met het trio ligt bij de advocaten van de respectievelijke partijen en we hopen dit zo snel mogelijk afgerond te hebben', vertelt algemeen directeur Edwin van der Sar. De krant meldt verder dat de onvoltooide afhandeling van de lopende contracten voor Ajax geen belemmering was om met de nieuwe trainers Erik ten Hag en Alfred Schreuder in zee te gaan.

Keizer, Spijkerman en Bergkamp werden daags na de bekeruitschakeling bij FC Twente (21 december) op non-actief gesteld. Officieel zijn zij dus nog altijd niet ontslagen. Wat betreft de situatie van Bergkamp is het opmerkelijk dat de individueel trainer een maand eerder overeenstemming met Van der Sar bereikte over de aanpassing van diverse voorwaarden in zijn doorlopende arbeidscontract.

Update - 20.30 uur (17 januari 2018)
Via zijn advocaat Harro Knijff heeft Dennis Bergkamp bezwaar aangetekend tegen Ajax. Reden hiervan is, zoals bekend, zijn ontslag bij Ajax van afgelopen december. 'We hebben Ajax laten weten het oneens te zijn met de ontslaggronden', vertelt Knijff aan Voetbal International. 'We hebben nog geen andere redenen gehoord dan die in het persbericht stonden en daar tekenen we bezwaar tegen aan.'

Dennis Bergkamp staat op de website van Ajax nog steeds vermeld als lid van de technische staf. Knijff laat weten hier erg verbaasd over te zijn. 'Maar het gaat ons hier om de ontslaggronden. Ik wacht op een nadere reactie van Ajax. Als we hierover geen overeenstemming bereiken, zal Ajax een arbitragezaak bij de KNVB aanhangig moeten maken om tot beëindiging van de arbeidsovereenkomst te kunnen komen. De bal ligt bij Ajax.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.