Traoré helpt Jong Ajax aan ruime overwinning

door Finn Dekker 138

Jong Ajax heeft maandagavond in een doelpuntrijke wedstrijd gewonnen van Go Ahead Eagles. De ploeg van Michael Reiziger kwam al vroeg in de wedstrijd op achterstand, maar kwam al heel snel terug in de wedstrijd. Spits Lassina Troaré nam de beloften met twee goals en een assist bij de hand en zorgde met zijn ploeggenoten voor een ruime overwinning: 5-2.

Beide ploegen vlogen uit de startblokken. Go Ahead Eagles kwam al heel snel op voorsprong. Geklungel achterin door Dominik Kotarski en Dean Solomons leverde een kans op voor Thomas Verheydt, die deze gelijk verzilverde. Maar nog geen twee minuten later lag de bal ook aan de overkant in het net. Het was Traoré die een lage voorzet van Teun Bijleveld in het doel schoof.

Na de twee goals zakte het tempo wat naar beneden. De eerste grote kans kwam pas na zo’n twintig minuten. Traoré moest zijn tweede maken, maar faalde oog in oog met doelman Hobie Verhulst. Ook de bezoekers werden halverwege de eerste helft weer gevaarlijk, mede door onnodige fouten achterin bij de Amsterdammers.

Het was Jong Ajax dat uiteindelijk weer het net wist te vinden. Eerst was Noa Lang nog dichtbij met een prachtige volley na een heerlijk lobje van Vaclav Cerny. Maar vervolgens was het uit een vrije trap alsnog raak. De bal werd breed gelegd richting Perr Schuurs, die de bal hard en laag in de linkerhoek ramde. Zodoende gingen de beloften met een voorsprong rusten.

De openingsfase van de tweede helft was een kopie van die van de eerste helft. Weer scoorde Go Ahead een snelle goal, maar hetzelfde deed Jong Ajax opnieuw niet veel later. Verheydt scoorde zijn tweede van de avond, terwijl aan de andere kant Pereira trefzeker was. De bezoekers moesten daarmee weer op zoek naar een treffer, alleen waren de grootste kansen voor de thuisploeg. Vooral Lang en Traoré werden gevaarlijk.

Jong Ajax nam even later alsnog afstand door een goal van Traoré. De spits nam de bal met de hak mee en bleef kalm in de afronding. De Afrikaan bekroonde zijn sterke spel enkele minuten later met een assist op Pereira, die zijn tweede en Jong Ajax’ vijfde maakte. Het duel was daarmee gespeeld.

Kotarski; Bakboord (Ter Heide 86'), Schuurs, Solomons, Kemper (Bakker 68'); Bijleveld, Gravenberch, Lang; Cerny (Nunnely 78'), Traoré, Pereira.

Van Bladeren, Bakker, Pasquali, Nunnely, Ter Heide, Thethani.