Sparta verlost doelman Van Leer uit zijn lijden

door Finn Dekker 41

Sparta verlost doelman Van Leer uit zijn lijden

door Finn Dekker 41

Laatst geüpdatet

Dinsdag is bekend geworden dat Benjamin van Leer vanaf volgend seizoen keept bij Sparta Rotterdam. De doelman kwam bij Ajax nooit uit de verf, mede door enkele blessures en pittige concurrentie. De 28-jarige goalie heeft getekend voor twee jaar op Het Kasteel.

Een week geleden werd op Ajax Showtime al gemeld dat Van Leer, die nog tot medio 2021 onder contract stond, dichtbij een transfer was. Sparta is heel blij met de komst van de goalie, zo blijkt uit een statement van technisch manager Henk van Stee op de site van de Rotterdammers. 'Met Benjamin halen we een keeper binnen die al meerdere seizoenen Eredivisie-ervaring heeft. De staf, met name keeperstrainer Frank Kooiman, is erg enthousiast en we verwachten dat hij een belangrijke bijdrage kan leveren.'

Van Leer kwam in de zomer van 2017 over van Roda JC. De doelman keepte één keer in de hoofdmacht van de Amsterdammers. Dat gebeurde in september van 2017 in een bekerronde tegen SVV Scheveningen. In het seizoen 2018-2019 werd hij uitgeleend aan NAC Beda.

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties