El Maach vertrekt, Van Leer mogelijk ook weg bij Ajax

BartVeenstra, 26-06-2020 om 18:50, 28818 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Issam El Maach gaat Ajax verlaten. De talentvolle keeper beschikt over een aflopend contract en deze verbintenis wordt niet meer verlengd, zo laat zijn zaakwaarnemer Mustapha Nakhli weten tegenover Ajax Showtime.

Nakhli is op dit moment op zoek naar een nieuwe club voor El Maach. De Limburger speelde sinds de zomer van 2017 voor Ajax, waar hij begon in het O19-elftal. In het seizoen 2018/2019 kwam hij viermaal uit voor Jong Ajax.

Ook Benjamin van Leer vertrekt mogelijk bij Ajax. De keeper is al langer overbodig en lijkt zich mogelijk op te kunnen maken voor een nieuw avontuur. Nakhli laat weten dat hij omtrent Van Leer in gesprek is met een Nederlandse club, waarmee hij tot een akkoord hoopt te komen.

Ajax nam Van Leer in 2017 over van Roda JC. In zijn eerste seizoen in Amsterdam kampte Van Leer met een langdurige hamstringblessure, waarna hij in het seizoen 2018/2019 op huurbasis speelde bij NAC Breda. Van Leer heeft in Amsterdam nog een contract tot medio 2021.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Denk jij dat Manchester United met 1-3 wint op bezoek bij Norwich City?  Zet in en krijg 10,75 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax27
Van Leer is meer dan een prima keeper. Maar het is een beetje zoals Cillesen bij Barça. Ja het is een goede keeper, maar er loopt meer kwaliteit rond dus niet goed genoeg voor een basisplaats in het 1e.
1 0
Sjaakvaak
Blijkbaar ook niet goed genoeg als 2e of 3e keeper. Kan me niet herinneren wanneer hij voor het laatst bij de wedstrijdselectie heeft gezeten.
0 0
fc Barcelona_ke
ik ben nog steeds fan op van Leer, vind heel jammer dat hij nooit echt kans krijg. maar ik weet dat hij in Amsterdam nog niet laten zien hoe hij goed gekeept bij Roda JC had.
veel succes verder bij Heerenveen of Sparta!
6 0
Web
Ja jammer heeft het niet waar kunnen maken
Keepte dat seizoen bij Roda heel goed
1 0
ajaxwestland09
Heerenveen of sparta Rotterdam
0 0
fc Barcelona_ke
SC Heerneveen kan die twee keepers van diezelfde zaakwaarnemer meteen gratis ophalen, dan heeft de club direct een keeper probleem opgelost.
1 0
debarbaar
Die van Leer moet per gemaakte minuut de duurste keer ooit zijn in de eredivisie. Wat een grap was dat.
0 -6
michel76
echt zo jammer deze opmerking.
2 0
DrFootball
Heeft hij uberhaupt wedstrijden gespeeld voor Ajax? Kan het mij niet herinneren namelijk.
1 -1
ajax4ever01
Nee die was meer met Lieke aan het sporten.
1 -1
grensjager
En hij pakt daar wel ballen!
0 0
michel76
geef ik hem trouwens geen ongelijk in hoor
0 0
Oliveira
"sporten" bedoel je zeker.
0 0
ram
Tsja... Het was toch gewoon een hele goede aankoop. Ik vond hem ontzettend goed bij Roda en hij was goedkoop. Hij had de potentie om een hele goede tweede keeper te zijn of met wat geluk en positieve ontwikkeling 1e man te worden.
7 -3
DrFootball
Hopelijk worden Ajax en Van Leer van elkaar verlost. Beter voor beide partijen, omdat het geen succes is geworden. El Maach is ook logisch, omdat Scherpen en Kotarski (beiden ook van 2000) gewoon beter zijn. Had verwacht dat hij al een seizoen eerder zou zijn gegaan, omdat er geen uitzicht was op speeltijd.
3 -1
debarbaar
Nou ik wil nog weleens zien of die lange van Emmen wel enig niveau heeft anders dan zijn lengte. Het is lachwekkend als de man gaat voetballen. Meevoetballen gaat Scherpen ook nooit leren.
1 -4
Drukwerk1968
Omdat jij nooit kijkt en emmen in je geheugen hebt.
0 0
Ferd
Barbaarse opmerking. Scherpen heeft enorme stappen gemaakt
3 0
Sampaoli
Zeg eens eerlijk, hoeveel wedstrijden heb je van Scherpen gezien dit seizoen?
7 0
MPAjax
scherpen is een echte lijnkeeper en el maach is een type vermeer als ik gezien heb hoe hij met hoge ballen en corners omgaat, kotarski zal qua communicatie beter moeten worden en heeft als meevoetballende keeper meer potentie
1 0
Gerbrand
Kortom allemaal keepers die het niet gaan halen. Hoe zou dat nou komen?
0 -2