Schreuder noemt oerwoudgeluiden triest: 'We zijn allemaal gelijk op deze wereld'

door NielsOpdam 81

Bron ESPN

Schreuder noemt oerwoudgeluiden triest: 'We zijn allemaal gelijk op deze wereld'

door NielsOpdam 81

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Alfred Schreuder vindt het triest dat er oerwoudgeluiden te horen waren na het doelpunt van Brian Brobbey. Dat vertelt de oefenmeester van Ajax in gesprek met ESPN en tijdens de persconferentie. Schreuder kreeg de oerwoudgeluiden van FC Utrecht-fans niet mee tijdens de wedstrijd.

'Dat zou wel echt triest zijn, omdat beide ploegen donkere spelers op het veld hebben, waar we eigenlijk allemaal trots op zijn', begint Schreuder zijn verhaal. 'Dat hoort absoluut niet in het voetbal thuis, maar ook niet in de maatschappij, want we zijn allemaal gelijk op deze wereld.'

Volgens de trainer van Ajax ligt het nu bij FC Utrecht, maar als het erg zichtbaar en hoorbaar was tijdens de wedstrijd was hij misschien wel van het veld gestapt. 'Ik vind dat er veel belangrijkere dingen zijn dan voetbal. Als het respect zo laag is van bepaalde mensen, dat hoort gewoon niet.' Als spelers van Ajax voelen dat ze van het veld moeten stappen, dan vindt Schreuder het belangrijk dat dat besproken kan worden.

Brobbey: 'Het doet me niet zoveel'

Zelf kreeg Brobbey de geluiden ook niet mee tijdens de wedstrijd, vertelde hij eerder aan ESPN. 'Ik heb het niet gehoord, maar na de wedstrijd zat ik op m'n telefoon te kijken en zei mijn broer: ze maken apengeluiden. Ja... Het doet me niet zoveel hoor. Het is hun probleem, toch? Misschien krijgen ze wel een boete, mij boeit het niet zoveel.'

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.