Mogelijke rugnummers Ajax nieuw seizoen | Ajax Showtime

Mogelijke rugnummers Ajax nieuw seizoen

door BartVeenstra 30

Mogelijke rugnummers Ajax nieuw seizoen

door BartVeenstra 30

Laatst geüpdatet

Officieel moeten de rugnummers voor het komende seizoen nog bekendgemaakt worden, maar op basis van de rugnummers van het vorige seizoen en de trainingen tot dusver in deze jaargang, weet Ajax Showtime de lijst met mogelijke rugnummers voor het seizoen 2016/2017 samen te stellen.

Door het aanstaande vertrek van Mike van der Hoorn naar Swansea City lijkt het erop dat verdediger Jaïro Riedewald rugnummer 4 zal gaan krijgen. Verder werd tijdens de presentaties van de twee nieuwelingen Davinson Sanchez en Mateo Cassierra duidelijk dat zij respectievelijk rugnummer 5 en 19 zullen gaan dragen.

Op basis van het trainingskamp in Oostenrijk valt te concluderen dat Anwar El Ghazi in het komende seizoen nummer 7 op zijn rug zal dragen. Verder zijn er nog meer opvallende wijzigingen te noteren. Zo draagt Vaclav Cerny nu rugnummer 17, heeft Robert Muric nummer 18 op zijn shirt staan en loopt Kasper Dolberg rond met rugnummer 25. De verwachting is dat de Deense spits dit nummer van Thulani Serero overneemt, zodra de Zuid-Afrikaanse middenvelder vertrekt. Verder is de kans zeer aannemelijk dat mocht Ricardo van Rhijn deze zomer vertrekken bij Ajax zijn rugnummer 2 wordt overgenomen door Kenny Tete. Wat betreft rugnummer 9 is deze voorlopig nog in gebruik door Arek Milik, maar ook voor de Pool wacht een mogelijk vertrek uit Amsterdam.

De mogelijke rugnummers van Ajax:
1. Jasper Cillessen
2. Ricardo van Rhijn
3. Joël Veltman
4. Jaïro Riedewald
5. Davinson Sanchez
6. Riechedly Bazoer
7. Anwar El Ghazi
8. Daley Sinkgraven
9. Arek Milik
10. Davy Klaassen
11. Amin Younes
17. Vaclav Cerny
18. Robert Muric
19. Mateo Cassierra
20. Lasse Schöne
21. Frenkie de Jong
22. Abdelhak Nouri*
23. Kenny Tete
24. André Onana
25. Kasper Dolberg
26. Nick Viergever
27. Nemanja Gudelj
30. Donny van de Beek
33. Diederik Boer
34. Django Warmerdam
35. Mitchell Dijks

* = Het is nog niet duidelijk welk rugnummer Abdelhak Nouri zal gaan dragen in het komende seizoen. De middenvelder, die hoofdzakelijk in Jong Ajax zal gaan spelen, is niet mee op trainingskamp naar Oostenrijk.

NB: Mike van der Hoorn en Thulani Serero zijn vanwege hun aanstaande vertrek buiten de lijst gelaten. Eerstgenoemde zal binnenkort gepresenteerd worden bij Swansea City, terwijl Serero met zijn zaakwaarnemer op zoek is naar een nieuwe club. Verder draagt Richaïro Zivkovic tijdens het trainingskamp het rugnummer van Arek Milik. Of de spits daadwerkelijk een rugnummer zal krijgen voor het eerste van Ajax is afwachten.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties