Jong Ajax verliest in wedstrijd met twee gezichten van Jong PSV

door Thijs Zwagerman 180

Jong Ajax is vrijdagavond opnieuw onderuit gegaan in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer John Heitinga was in de eerste helft duidelijk de betere partij en kwam ook verdiend op voorsprong, maar na de rust gaf Jong Ajax de wedstrijd volledig uit handen.

Na een aftastende openingsfase kreeg Jong Ajax de grip over de wedstrijd. Grote kansen wisten de beloften aanvankelijk niet te creëren, maar na een opleving van Naci Ünüvar en aanvoerder Youri Regeer kwam Jong Ajax na ruim twintig minuten spelen wel op voorsprong. Ünüvar zag Regeer vanaf het middenveld diepgaan en bediende zijn ploeggenoot met een perfecte boogbal in de loop. Regeer passeerde de doelman van Jong PSV en zorgde op koelbloedige wijze voor de openingstreffer.

Na dit doelpunt bleef Jong Ajax heer en meester en kwam het tot aan de rust geen moment in de problemen. Direct na de pauze was dit wel anders. Spits Nigel Thomas kopte aan het begin van de tweede helft een voorzet op knappe wijze tegen de touwen en gaf daarmee het startschot voor het omkantelen van de wedstrijd. Luttele minuten later zette Jong PSV dit signaal kracht bij door via Dante Sealy ook op voorsprong te komen. De aanvaller profiteerde optimaal van het mistasten van Rio Hillen en tekende voor de 2-1.

In de slotfase gooide invaller Johan Bakayoko de wedstrijd definitief in het slot. Een uittrap van de Jong PSV-goalie schoot fortuinlijk door en doordat de defensie van Jong Ajax opnieuw niet adequaat ingreep en de inzet van Bakayoko doelman Calvin Raatsie in de korte hoek te machtig was, wist Jong PSV-er Bakayoko de eindstand te bepalen op 3-1.

Door de nieuwe nederlaag blijft Jong Ajax na vijf competitieduels steken op slechts drie punten. De ploeg van Heitinga is zodoende dramatisch gestart aan het seizoen. Aanstaande maandag krijgt Jong Ajax alweer de kans om zich van een betere kant te laten zien. NAC Breda komt dan namelijk naar Sportpark de Toekomst.