KNVB: 'Tot op heden geen signalen dat Ajax interesse heeft in Super League' | Ajax Showtime

KNVB: 'Tot op heden geen signalen dat Ajax interesse heeft in Super League'

door BartVeenstra 199

Bron Algemeen Dagblad

KNVB: 'Tot op heden geen signalen dat Ajax interesse heeft in Super League'

door BartVeenstra 199

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

De KNVB zegt geen signalen te hebben dat Ajax interesse heeft om mee te doen aan de nog op te richten Super League, meldt het Algemeen Dagblad. Twaalf topclubs uit Engeland, Spanje en Italië presenteerden in de afgelopen nacht een concreet plan voor de vorming van zo'n 'gesloten' competitie. Daarin zou nog ruimte zijn voor acht andere clubs.

'Ik heb tot op heden geen signalen dat Ajax interesse heeft', zegt secretaris-generaal Gijs de Jong van de KNVB vanuit de Zwitserse stad Montreux, waar de UEFA maandag en dinsdag gaat vergaderen. Het bestuur van de UEFA wil maandag een beslissing nemen over de voorgestelde hervormingen van de Champions League.

Enkele uren voor de start van die vergadering staat de voetbalwereld echter in vuur en vlam. Juventus, AC Milan, Internazionale, FC Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid, Manchester City, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Tottenham Hotspur en Arsenal maakten bekend dat ze een Super League gaan opzetten, als tegenhanger van de Champions League.

'We zijn met Ajax, PSV, AZ, Vitesse, FC Utrecht en de Eredivisie CV opgetrokken in dit hele dossier', vertelt De Jong. 'Erik van Spanje, strategisch adviseur van Ajax, was één van de mensen die met het voorstel van een "Zwitsers format" voor de Champions League kwam. Dat maakt deel uit van de plannen die nu op tafel liggen. Dus nee, ik ben er op zich niet bang voor dat Ajax mogelijk de Super League in wil. Maar als de wereld zich ontwikkelt, zullen mensen ook opnieuw naar hun kansen kijken. Daarom is het zo jammer dat het voorstel van de Super League juist de solidariteit in Europa zo doorkruist.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties