Jong Ajax wint voor de achtste keer op rij niet | Ajax Showtime

Jong Ajax wint voor de achtste keer op rij niet

door Finn Dekker 281

Jong Ajax wint voor de achtste keer op rij niet

door Finn Dekker 281

Laatst geüpdatet

Jong Ajax heeft voor de achtste keer op rij niet weten te winnen. De ploeg van Mitchell van der Gaag kreeg zaterdag Helmond Sport op bezoek. Ondanks een vroege voorsprong en het betere van het spel werd er uiteindelijk met 2-2 gelijkgespeeld. De goals van Amsterdamse makelij kwamen van Jaymillio Pinas en Victor Jensen. Door het puntenverlies staat Jong Ajax na negentien wedstrijden met 23 punten op de dertiende plaats.

Na wat kleine kansjes over en weer was het al snel raak op De Toekomst. Jong Ajax kwam op voorsprong via Pinas. De spits raakte een voorzet van Ar'Jany Martha volledig verkeerd, maar desondanks caramboleerde de bal over de doellijn. Lang kon men echter niet genieten van de voorsprong. Nog binnen het kwartier kwam Helmond langszij via Alec van Hoorenbeeck, die profiteerde van geschutter achterin de defensie van de Amsterdammers.

Halverwege het eerste bedrijf kreeg Jong Ajax weer een domper te verwerken. Max de Waal viel uit met een hamstringblessure en werd vervangen door Kian Fitz-Jim. De kleine middenvelder werd vrijwel gelijk gevaarlijk met een doelpoging, maar deze was te zwak ingeschoten. Helmond liet zich ondertussen ook zien in de zestien van doelman Kjell Scherpen. Voornamelijk in dode spelsituaties werden de bezoekers gevaarlijk.

Na een half uur spelen kwam Helmond op voorsprong. Scherpen was kansloos, gezien een schot dusdanig van richting werd veranderd, dat de lange goalie in de verkeerde hoek lag. De goal kwam op naam van Karim Loukili. Maar ook Jong Ajax toonde veerkracht na de achterstand. Jensen was het eindstation van een goede aanval over verschillende schijven. Op aangeven van Pinas schoot de Deen de bal tegen de touwen.

In de tweede helft begon Jong Ajax uiterst sterk. Gedurende de eerste minuten namen zowel Kenneth Taylor als Pinas het doel onder vuur. De laatstgenoemde raakte zelfs de lat. Iets later volgde ook een wapenfeit van Helmond. Invaller Nordin Musampa, die de herstelde Jurriën Timber verving in de rust, voorkwam met een belangrijke onderschepping een nieuwe achterstand voor de Amsterdammers.

De Waal bleek na een klein uur overigens niet de enige speler aan Jong Ajax’ zijde die het veld moest ruimen met een blessure. Ook verdediger Enric Llansana liet zich noodgedwongen wisselen. Het is om die reden extra gelukkig dat Scherpen even later ontsnapte aan een rode kaart na een forse ingreep van de doelman buiten de zestien. Helmond wilde rood zien, maar de arbiter wuifde het weg. Van der Gaag besloot vervolgens Youri Baas en Martha naar de kant te halen. Sontje Hansen en Terrence Douglas kwamen binnen de lijnen.

Met vers bloed werd gezocht naar de winnende treffer. Taylor was hier twee keer kort achter elkaar dichtbij, maar de keeper bracht twee maal redding. En ook kleine scrimmage in de vijandelijke zestien leverde geen goal op. In de extra tijd was Helmond eveneens nog dichtbij, maar Scherpen voorkwam met een sterke redding met zijn voet een late tegentreffer. En dus moest Jong Ajax het wederom doen met slechts een punt.

Opstelling Jong Ajax:

Scherpen; Kasanwirjo, J. Timber (Musampa 46'), Llansana (Warmerdam 56'), Baas (Douglas 65'); Regeer, Taylor, Jensen; Martha (Hansen 65'), Pinas, De Waal (Fitz-Jim 24').

Wissels Jong Ajax:

Raatsie, Douglas, Musampa, Warmerdam, Yah, Hansen, Tasci, Van der Sloot, Fitz-Jim, Dirksen.

Opstelling Helmond Sport:

Van Gessel; Reith, Dzepar, Van Hoorenbeeck, Van der Sluys; Duijvestijn, De Bie, Vereijken (Hendrikx 72'); Bosiers (Thomassen 65'), Goselink, Loukili (Respen 86').

Wissels Helmond Sport:

Koot, Mantel, Roeffen, Cetin, Stans, Van de Vorst, Bosiers, Respen, Hendrikx, Thomassen.

Doelpunten:

1-0 Jaymillio Pinas (11')
1-1 Alec van Hoorenbeeck (15')
1-2 Karim Loukili (30')
2-2 Victor Jensen (45')

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties