Jong Ajax verliest van hekkensluiter Dordrecht

door Finn Dekker 206

Jong Ajax heeft zaterdag verloren van de hekkensluiter. Op bezoek bij FC Dordrecht werd een 3-1 nederlaag geleden. De enige goal van Jong Ajax viel vlak voor rust en kwam op naam van Brian Brobbey.

Trainer Mitchell van der Gaag had in Dordrecht weer de beschikking over captain Brobbey, die ontbrak in de wedstrijd tegen Volendam. De aanvalsleider kon – samen met de rest van de voorhoede – echter geen potten breken in de openingsfase van de wedstrijd. Dordrecht was slagvaardiger. Na vijf minuten stond de thuisploeg op voorsprong door een kopgoal van Jari Schuurman in de verre hoek.

Het ontbrak vervolgens aan een antwoord van Jong Ajax. Het spel van de beloften was niet van niveau, waardoor Dordrecht weinig moeite had om gevaar af te wenden. De eerste doelpoging van de Amsterdammers kwam pas na ruim twintig minuten spelen. Het schot van Brobbey miste echter richting en verdween hoog over.

Dordrecht kreeg meer kansen. Eerst kon Dominik Kotarski nog ingrijpen. Maar vlak voor de rust viel de tweede tegengoal alsnog. Kevin Jansen kreeg alle ruimte om uit te halen in de zestien en deed dit succesvol. Gelukkig voor Jong Ajax maakte Brobbey in de laatste minuut gelijk de aansluitingstreffer met het hoofd uit een goede corner van Kenneth Taylor.

In de tweede helft speelde Jong Ajax een stuk beter. Meerdere keren werd de defensie van Dordrecht open gespleten. Onder meer Sontje Hansen kreeg daardoor de kans om Jong Ajax naast Dordrecht te schieten, maar de doelman Anthony Swolfs maakte zich bij het uitkomen goed groot. Hansen raakte een moment later ook nog de lat, uit een vrije trap.

Maar op het moment dat Jong Ajax echt leek te gaan scoren, gooide een snelle counter roet in het eten. Anthony Dos Santos werd de diepte ingestuurd, omspeelde de veel te vroeg uitgekomen Kotarski en schoot de bal vervolgens in het lege doel. Door die goal zakte de hoop op een resultaat weg bij de beloften. Helemaal toen een honderd procent penalty niet werd toegekend aan Jong Ajax.

Dordrecht, daarentegen, ging nog op zoek naar de vierde treffer. Middels een nieuwe counter viel deze vierde ook bijna, maar de bal ging net voor het doel langs. Jong Ajax kwam niet meer in de buurt van een goal en dus verspilden de Amsterdammers voor de derde keer op rij punten.