Jeugdtrainers Ajax rouleren minder

door BartVeenstra 14

Jeugdtrainers Ajax rouleren minder

door BartVeenstra 14

Laatst geüpdatet

Ajax is in de jeugdopleiding minder gaan rouleren met jeugdtrainers. Waar bij de jeugdteams van de Amsterdamse club tot voor kort iedere acht weken van jeugdtrainer werd gewisseld, heeft Ajax dat na de onrust rond Wim Jonk beperkt. Toen Frank Peereboom en Gery Vink onlangs wisselde van team (A1 en B1) was dit pas de eerste keer sinds 22 weken, zo schrijft Voetbal International.

In de komende tijd wil het technisch hart van Ajax gaan bepalen in welke mate men in de opleiding wil vasthouden aan het roulatiesysteem en die van groepsmentoren. Verder is ook het werkterrein van Simon Tahamata uitgebreid. De individuele techniektrainer, die de onderbouw en middenbouw al trainde, traint sinds januari ook de bovenbouw.

Ook is Ajax na het vertrek van Jonk en Ruben Jongkind afgestapt van de door hen geïntroduceerde afdeling methodologie. Dit werd destijds onder leiding van de 24-jarige Duitser Matthias Kohler aangevoerd. Inmiddels is jeugdtrainer Gery Vink er onder de noemer voetbalcreatie op een ietwat andere wijze mee verdergegaan. 'Voorheen bestond de maandag- en donderdagmorgen in de bovenbouw puur uit performancewerk. Ik heb daar bijpassende voetbaltraining aan toegevoegd', legt de huidig jeugdtrainer van Ajax A1 uit.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties