Fortuinlijk gelijkspel Jong Ajax in Volendam

door AFCARoan 167

Vaclav Cerny heeft Jong Ajax vrijdagavond tegen FC Volendam behoed voor een nederlaag. De Tsjechische vleugelaanvaller bepaalde vlak voor tijd met een bekeken schuiver de eindstand op 1-1 en strafte daarmee de kansenmissende thuisploeg keihard af.

In de beginfase van de wedstrijd tekende het beeld van de wedstrijd zich gelijk af. Volendam oogde volwassener in de duels en creëerde direct een aantal honderd procent kansen. Jack Tuyp kon de thuisploeg al binnen twee minuten op voorsprong schieten, maar vergat de trekker over te halen. Even later schoot de spits van Volendam voorlangs het doel van Norbert Alblas en trof hij ook nog de paal.

Waar Tuyp kans op kans miste, was Kevin van Kippersluis een stuk daadkrachtiger. De linksbuiten van de Oranjehemden dook na ruim een halfuur spelen plotseling in vrije positie op in de rug van Damil Dankerlui en maakte daar met een doeltreffend schot dankbaar gebruik van: 1-0.

Na de rust kwam Jong Ajax een stuk beter voor de dag, al hield het overwicht maar voor een korte periode aan. Cerny (schot in de verre hoek) en Donny van de Beek (afstandsschot) stelden de doelman van Volendam voor de eerste keer in de wedstrijd serieus op de proef. Kort daarna nam de thuisploeg de touwtjes echter weer in eigen handen en was het wederom via Tuyp dicht bij een doelpunt. Goed keeperswerk en een redding op de lijn van invaller Leon Bergsma voorkwamen een grotere achterstand voor Jong Ajax. Eerder vergat Van Kippersluis ook nog een penalty te verzilveren die door Matthijs de Ligt werd veroorzaakt.

Aan de andere kant van het veld haalde Cerny een paar minuten voor het laatste fluitsignaal de trekker wel over. De linksbenige aanvaller verraste de doelman van Volendam met een verdekt laag schot in de korte hoek: 1-1.

In de absolute slotfase van de wedstrijd kreeg Jong Ajax via Pelle Clement nog de beste kans op de 1-2, maar hij zag zijn schot rakelings langs de paal scheren. Dankzij het gelijkspel in Volendam doet Jong Ajax nog altijd volop mee in de bovenste regionen van de Jupiler League.